x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei minori, principalii suspecți pentru distrugerea unui cimitir evreiesc din Huși

Trei minori, principalii suspecți pentru distrugerea unui cimitir evreiesc din Huși

05 Mai 2019   •   19:25
Trei minori, principalii suspecți pentru distrugerea unui cimitir evreiesc din Huși

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Vaslui au identificat trei minori care sunt bănuiţi de distrugerea, la sfârşitul lunii martie, a mai multor monumente funerare din cimitirul evreiesc din municipiul Huşi, informează un comunicat de presă transmis duminică AGERPRES.
"Având în vedere evenimentul din 27 martie a.c, cu privire la faptul că în cimitirul evreiesc din localitatea Huşi, judeţul Vaslui au fost găsite mai multe monumente funerare distruse, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au continuat cercetările şi investigaţiile identificând autorii acestor fapte. Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt trei minori cu vârste între 15 şi 16 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui", precizează comunicatul IPJ Vaslui.
Potrivit sursei citate, cu ocazia cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte din pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori.
Autorii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea de cadavre sau morminte şi distrugere.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, mai menţionează comunicatul menţionat.
Un număr de 73 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi au fost găsite distruse la finalul lunii martie, la faţa locului deplasându-se în ultimele săptămâni pentru evaluarea situaţiei şi condamnarea acestui act de vandalism reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Guvernului, ai comunităţii evreieşti din România, precum şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: husi