x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei minori, reținuți pentru amenințări teroriste. Anunțau bombe pe Aeroportul Otopeni

Trei minori, reținuți pentru amenințări teroriste. Anunțau bombe pe Aeroportul Otopeni

04 Iun 2020   •   15:14
Trei minori, reținuți pentru amenințări teroriste. Anunțau bombe pe Aeroportul Otopeni
Sursa foto: observator.tv

Trei minori sunt urmăriți penal după ce s-au distrat sunând la aeroporturi și la sedii de poliție pentru a anunța amplasarea unor bombe. Tinerii au sunat de mai multe ori inclusiv la Aeroportul „Henri Coandă” pentru a amenința cu detonarea unor bombe.

Conform DIICOT, procurorii DIN Pitești au dispus urmărirea penală faţă de 3 minori pentru amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă.

Ei sunt bănuiți că fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin aplicații informatice, dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor bombe și pentru a reclama fapte nereale. Tinerii se distrau sunând și persone fizice și juridice pentru a face farse.

„Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte”, arată DIICOT.

La rândul lor, polițiștii anunță că a intervenit în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracționale cu preocupări specifice activităţii de terorism.

S-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București au inițiat apeluri pentru amenințarea și intimidarea populației, „prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic”.

Au fost ridicate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Suspecții au fost duși la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Aeroportul Otopeni