x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei români, suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, au fost daţi în urmărire internaţională

Trei români, suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, au fost daţi în urmărire internaţională

11 Mai 2013   •   20:43
Trei români, suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, au fost daţi în urmărire internaţională

Trei tineri din judeţul Botoşani suspectaţi că în urmă cu un an au incendiat mai multe maşini au fost daţi în urmărire internaţională, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă. Cei trei tineri, cu vârste între 20 şi 32 de ani, au fost identificaţi de poliţiştii din Botoşani, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

"În urma activităţilor specifice, desfăşurate de poliţiştii botoşăneni, cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, au fost identificaţi trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, din judeţul Botoşani, suspecţi de distrugerea prin incendiere a mai multor autoturisme, în perioada 9-17 mai 2012", se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliţiei Române. În baza probelor administrate în acest caz, poliţiştii au formulat pe numele celor trei tineri propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a cerut arestarea preventivă în lipsă a acestora, solicitarea fiind admisă de instanţă.

Poliţiştii au stabilit, în urma investigaţiilor, că cei trei suspecţi nu mai sunt în ţară, fiind făcute demersurile pentru emiterea mandatelor europene de arestare, precum şi pentru urmărirea acestora la nivel internaţional.

×