x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trenul, mai rapid decît maşina pe centura Bucureştiului

Trenul, mai rapid decît maşina pe centura Bucureştiului

05 Mai 2008   •   00:00

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a organizat o întrecere între tren şi maşină pe centura feroviară a Capitalei pentru a promova inelul feroviar al Bucureştiului, iar trenul s-a dovedit mai rapid.



Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a organizat o întrecere între tren şi maşină pe centura feroviară a Capitalei pentru a promova inelul feroviar al Bucureştiului, iar trenul s-a dovedit mai rapid.

Trenul, în care s-a aflat şi ministrul Orban, a parcurs distanţa propusă în 33 de minute, iar maşina, în 75 de minute, a explicat demnitarul.

Ministrul Transporturilor a organizat această întrecere între tren şi maşină pentru a promova centura feroviară a Bucureştiului, dorind să vadă care mijloc de transport este mai rapid.

Ministrul a plecat, luni dimineaţă, cu trenul, din Bucureşti spre Domneşti. În acelaşi timp, o maşina a pornit în aceeaşi direcţie, trenul parcurgînd distanţa în 33 de minute, iar maşina, în 75. Prin această acţiune, ministrul Ludovic Orban şi-a propus să demonstreze că trenul este o alternativă pentru locuitorii de la periferii care folosesc de obicei mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în Capitală.

"Trenul este un mijloc de transport care poate deveni atractiv pentru cei care locuiesc în jurul liniei ferate din Bucureşti şi Ilfov", a precizat ministrul.

Orban a declarat că a fost demarată licitaţia pentru studiul de fezabilitate, astfel încît să se asigure dublarea liniei de 62 de kilometri a centurii feroviare a Capitalei şi realizarea unei noi linii ferate la intersecţia cu axele importante.

"Din momentul semnării contractului, proiectul va dura trei ani", a explicat Orban.

Ministrul anunţa, în aprilie, că zona feroviară din jurul Capitalei are nevoie de investiţii de 200-300 milioane de euro pentru a putea fi utilizată ca alternativă de transport pentru bucureşteni.

"Avem un inel feroviar în jurul Bucureştiului care, cu o investiţie nu prea mare, de 200-300 milioane de euro, ar putea fi pus la dispoziţia bucureştenilor ca o alternativă de transport mult mai utilă", a spus atunci Orban.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: observator ministrul trenul