x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul Bucureşti decide în procesul în care Băsescu îl acuză pe Patriciu de "minciună şi trucarea unor filmări"

Tribunalul Bucureşti decide în procesul în care Băsescu îl acuză pe Patriciu de "minciună şi trucarea unor filmări"

17 Feb 2013   •   10:47
Tribunalul Bucureşti decide în procesul în care Băsescu îl acuză pe Patriciu de "minciună şi trucarea unor filmări"

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru luni, pentru 18 februarie, decizia în procesul în care Traian Băsescu îl acuză pe omul de afaceri Dinu Patriciu de "minciună şi trucarea unor filmări", după mediatizarea în 2009 a unor imagini în care preşedintele părea că loveşte un copil la un miting electoral.

Procesul se află în faza de apel, după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis pe 19 octombrie 2011 acţiunea şefului statului şi l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerând despăgubiri de un 1 leu pentru "minciună şi trucarea unor filmări", acţiunea fiind înregistrată la începutul lunii decembrie 2009.

Cotidianul Gardianul a publicat, în 26 noiembrie 2009, un film în care preşedintele Traian Băsescu pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004. Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, în aceeaşi zi, la Realitatea TV, că, de fapt, la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă, aşa cum apare în imaginile difuzate în presă.

În noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că îl va da în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul Gardianul pentru "minciună şi trucarea unor filmări" şi a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

După efectuarea expertizei, Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

×