x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul Bucureşti a admis recursul şefului Antena Group. Sorin Alexandrescu va fi eliberat

Tribunalul Bucureşti a admis recursul şefului Antena Group. Sorin Alexandrescu va fi eliberat

06 Iun 2013   •   08:54
Tribunalul Bucureşti a admis recursul şefului Antena Group. Sorin Alexandrescu va fi eliberat
Sursa foto: Sorin Alexandrescu
UPDATE 16:02 - Magistraţii Tribunalului București a admis recursul avocaților lui Sorin Alexandrescu la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile. Şeful Antena Group va fi cercetat în libertate, însă are interdicția de a părăsi țara timp de 30 de zile.

UPDATE 14:15
- Tribunalul Bucureşti a rămas joi în pronunţare privind recursul declarat de şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, în dosarul în care acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile deoarece l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administrator la compania RCS&RDS.

În faţa instanţei, Sorin Alexandrescu a declarat că el nu are nicio funcţie în cadrul companiei Intact Publishing, aşa cum în mod greşit au reţinut procurorii în materialul de urmărire penală, el fiind director general la Antena Group, cele două companii fiind entităţi complet separate.

"Nu înţeleg de ce sunt un pericol public. Nu există nicio dovadă că între mine şi Intact Publishing a existat o colaborare. Aproape 17 ani de zile am fost în conducerea unor companii naţionale şi internaţionale, cu operaţiuni complicate şi niciodată nu mi s-a adus vreo acuzaţie", a spus Alexandrescu, potrivit Agerpres.

În timpul procesului, Sorin Alexandrescu a recunoscut că documentul semnat între RDS/RCS şi Bodu SRL (companie care îi aparţine fiului lui Dumitru Dragomir) i-a fost dat de o persoană anonimă.
---------------------------------------------------

Tribunalul Bucureşti judecă azi recursul declarat de şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, arestat pentru că ar fi şantajat un administrator de la RCS&RDS. Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

"(... ) în intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat", susţine DNA într-un comunicat.

"Inculpatul s-a folosit de funcţia importantă pe care o deţine în cadrul grupului Intact Publishing, aflându-se în poziţia de a exercita o mare influenţă asupra opiniei publice, pentru a obţine beneficii materiale, valoarea folosului urmărit de inculpat fiind extrem de ridicată. Instanţa reţine că inculpatul a exercitat acte diferite şi variate de presiune asupra părţii vătămate, menite să amplifice starea de temere a acesteia, în scopul de a obţine perfectarea unui contract în condiţii avantajoase. Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele faptului că este conducătorul unui important trust media, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate, în interesul său şi al companiei pe care o conduce, îngrădind libertatea psihică a părţii vătămate", se arată în decizia judecătorilor.

În plus, judecătorii arată că Sorin Alexandrescu, beneficiind de poziţia sa, "a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra opiniei publice, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intră în sfera ilicitului penal".

×