x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul Bucureşti va lua o decizie în dosarul lui Iosif Puwak peste o săptămână

Tribunalul Bucureşti va lua o decizie în dosarul lui Iosif Puwak peste o săptămână

23 Ian 2009   •   00:00

Procesul lui Iosif Mihai Puwak, soţul lui Hildegard Puwak, fost ministru PSD al Integrării Europene, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru deturnare de fonduri europene, s-a finalizat, astăzi, Tribunalul Bucureşti urmând să se pronunţe peste o săptămână, informează Agerpres.



În decembrie 2007, Iosif Mihai Puwak a fost condamnat, de Judecătoria sectorului 4, la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru deturnare de fonduri şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul comunităţilor europene. Această sentinţă a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, astăzi, condamnarea lui Iosif Mihai Puwak şi majorarea pedepsei cu închisoare. De asemenea, procurorul de şedinţă a cerut instanţei să-i interzică lui Puwak dreptul de a mai ocupa funcţii în societăţi comerciale sau să lucreze în profesii asemănătoare celei pe care o avea atunci când a comis fapta. De partea cealaltă, apărătorul lui Puwak, Ion Panaitescu, a cerut instanţei achitarea clientului său, deoarece răspunde pentru faptele fiului său. În cazul în care instanţa va decide condamnarea, avocatul a cerut să fie suspendată executarea pedepsei cu închisoarea.
Iosif Mihai Puwak a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în iulie 2007. Potrivit anchetatorilor, la 10 ianuarie 2001, societatea Geroconstruct, prin reprezentantul legal Iosif Mihai Puwak, a transmis Centrului Naţional „Leonardo da Vinci“ o cerere de finanţare nerambursabilă împreună cu un proiect privind pregătirea tinerilor muncitori în domeniul construcţiilor de locuinţe. Conform contractului, se aloca suma de 40.200 de euro pentru implementarea proiectului sus-menţionat, care avea ca principal obiectiv realizarea unui plasament în străinătate pentru opt săptămâni, la care să participe 15 stagiari. Din probele administrate s-a stabilit că proiectul nu şi-a atins scopul pentru care a fost finanţat, iar Iosif Mihai Puwak a schimbat destinaţia legală a banilor alocaţi prin utilizarea acestora în interes personal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra sumei de 62.427,67 de lei, aflată în conturile bancare ale inculpatului, deschise la mai multe bănci comerciale din Bucureşti. (V.A.)


×
Subiecte în articol: romania puwak iosif iosif mihai