x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trupurile neînsuflețite ale celor doi români decedați în atentatele din Kabul au fost repatriate

Trupurile neînsuflețite ale celor doi români decedați în atentatele din Kabul au fost repatriate

10 Sep 2019   •   13:34
Trupurile neînsuflețite ale celor doi români decedați în atentatele din Kabul au fost repatriate

Trupurile neînsuflețite ale sublocotenentului Ciprian Ștefan Polschi și al reprezentantului misiunii diplomatice a României la Kabul, Vasile Rădună au fost aduse în țară cu o aeronavă militară. La ceremonia de repatriere participă ministrul Apărării, Gabriel Leş, şi ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, Vasile Rădună de la misiunea diplomatică a României la Kabul, Afganistan, a murit în timpul unui atac terorist. Sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Cei doi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atentat kabul