x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul "Poşta Română": Chiuariu condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, Nagy - patru ani

Dosarul "Poşta Română": Chiuariu condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, Nagy - patru ani

24 Ian 2014   •   17:44
Dosarul "Poşta Română": Chiuariu condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, Nagy - patru ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat astăzi verdictul în dosarul "Poşta Română", judecaţi fiind foştii miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut judecătorilor instanţei supreme condamnarea la închisoare a foştilor miniştri pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată. Astfel, fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ.

Pe 27 noiembrie 2012, un complet format din trei judecători l-a achitat pe fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru neglijenţă în serviciu.

În acelaşi dosar, fostul director al Poştei Dan Mihai Toader a fost condamnat la şase ani de închisoare, fostul director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a Companiei Naţionale Poşta Română, Andrei Marinescu, a primit cinci ani şi jumătate de închisoare, fostul director economic executiv al CNPR Emanoil Lepădatu - cinci ani de detenţie, iar administratorul societăţii Topcadex 99, Ioan Folfă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

De asemenea, ÎCCJ a mai decis atunci restabilirea situaţiei anterioare prin aducerea imobilului din calea Victoriei nr.133-135, sector 1, Bucureşti, în proprietatea publică a statului, cu drept de administrare asupra acestuia în favoarea Companiei Naţionale Poşta Română.

Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al ÎCCJ.

×