x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tudor Ciuhodaru, după un studiu referitor la transmiterea noului coronavirus: Pacienții asimptomatici POT transmite boala

Tudor Ciuhodaru, după un studiu referitor la transmiterea noului coronavirus: Pacienții asimptomatici POT transmite boala

02 Iun 2020   •   13:44
Tudor Ciuhodaru, după un studiu referitor la transmiterea noului coronavirus: Pacienții asimptomatici POT transmite boala
Sursa foto: Captura Antena 3

Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD și medic, atrage atenția, prin intermediul unei postări pe Facebook, că pacienții asimptomatici infectați cu noul coronavirus pot transmite boala.

Afirmația a fost făcută în contextul în care în ultima perioadă circulă mai multe articole care sugerează că pacienții asimptomatici nu pot transmite mai departe virsului.

„Atenție, nu e de glumit! Pacienții asimptomatici (4 din 5 cei infectați cu coronavirus) POT transmite boala. Spun asta pentru că circulă rezultatele unui studiu bombă ce ar dovedi că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu trnamsite virusul mai departe. E big fake news!!! Trebuie citit tot articolul, nu doar rezumatul!”, a scris Tudor Ciuhodaru pe contul său de Facebook.

Mai departe, medicul și eurodeputatul prezintă rezultatele studiului referitor la pacienții asimptomatici.

„De fapt (pentru cine a avut răbdarea să citească mai mult decât rezumatul acestui studiu) studiul demonstrează că utilizarea unei măști de protecție e o metodă eficientă de prevenție.

Scrie negru pe alb că:

1.Toți cei 455 expuși la un purtător asimptomatic nu s-au infectat pentru că purtau mască!

2.Această regulă a fost valabilă în toate cele 3 categorii de expuși (personal medical, alți pacienți, membri ai familiei) la un pacient asimptomatic

3.Singurul moment când nu au purtat-o a fost în timpul mesei.

Concluziile (și ale acestui) studiu sunt clare:

1.TOT personalul din serviciile de urgență TREBUIE să beneficieze de echipament complet de protecție – mască N95, combinezoane, ochelari.

2.Masca de protecție a fost eficientă în a împiedica transmiterea virusului și de la cei asimptomatici.

Și mai râmăne o întrebare: cum a putut crede cineva un astfel de fake news ce are la bază decizia de a expune la un risc major 455 de oameni.

Rețineți:

1.Regulile de igienă trebuie respectate cu/fără pandemie.

2.Purtarea unei măști (chiar simple) este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecția. „Distanța sigură” actuală în întâlnirile sociale poate să nu fie suficientă - cu excepția situației în care purtați o mască (simplă).

3.Testare extinsă (expuși/suspecți/asiptomatici)- planul B pe care il propun de atâtea luni și nu aude nimeni)- e metoda cea mai clară de prevenție- pentru că-i identifică și pe cei asimptomatici care transmit boala mai departe (pe care nu-i testează astăzi nimeni).”, mai scrie acesta.

 

Studiul cu pricina, indexat de National Liberty of Medicine și trimis experților OMS

Studiul, efectuat de opt cercetători chinezi, sugerează că persoanele asimptomatice nu transmit virusul. Astfel, în cadrul cercetării, 455 de persoane care au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, au fost testate, ulterior, negativ pentru coronavirus.

În trecut, mai multe cercetări au arătat că persoanele asimptomatice pot transmite virusul mai departe, chiar dacă nu la fel de mult ca bolnavii ale căror reacții sunt evidente.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: tudor ciuhodaru coronavirus asimptomatici