x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulcea: Accesul turiştilor, interzis pe insula K din Golful Musura

Tulcea: Accesul turiştilor, interzis pe insula K din Golful Musura

21 Aug 2019   •   19:15
Tulcea: Accesul turiştilor, interzis pe insula K din Golful Musura

Accesul turiştilor pe insula K din Golful Musura a fost interzis, după ce peste 100 de păsări sălbatice, cormorani, chire de mare şi pescăruşi, au murit la finele lunii trecute, cel mai probabil intoxicate.

Mortalităţile în avifaună au fost înregistrate la sfârşitul lunii trecute, iar analizele efectuate de medicii veterinari au arătat că intoxicaţia este cauza acestora.

"Deocamdată, nu ştim dacă intoxicaţia apărută a fost cauzată de consumul unor alge de mare sau de hrana lăsată de turiştii care vizitează insula K", a precizat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Igienizările realizate de medicii veterinari după mortalităţile înregistrate la finele lunii trecute au fost urmate de noi colonii de păsări.

"În momentul de faţă, păsările au revenit pe insula K, iar pentru prevenirea apariţiei unor noi cazuri de mortalităţi am decis interzicerea accesului turiştilor pe insula K", a mai spus guvernatorul Deltei.

Insula K s-a creat natural în ultimii ani la vărsarea Dunării în Marea Neagră între braţul Sulina şi canalul Musura, iar zona are o importanţă deosebită ca loc de cuibărit, odihnă şi hrănire pentru păsările sălbatice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tulcea