x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov şi Predeal

Tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov şi Predeal

30 Dec 2015   •   12:33
Tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov şi Predeal
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Temperaturile scăzute din ultima perioadă permit funcţionarea la capacitate maximă a tunurilor pentru producerea zăpezii artificiale pe pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov.

În Poiana Braşov se schiază foarte bine pe toate pârtiile, în partea superioară a Masivului Postăvarul, unde stratul de zăpadă este cuprins între 40-50 de centimetri.

'Lucrăm în prezent la pregătirea pârtiilor din partea inferioară a masivului, şi nu ne vom opri până nu le vom amenaja pentru a se putea schia. Tunurile pentru producerea zăpezii artificiale lucrează la capacitate maximă încă din cursul nopţii şi nu le vom opri până când pârtiile nu vor fi gata. Preconizăm că undeva pe sâmbătă se va putea schia pe pârtiile Sulinar, Drumu Roşu, Sub Teleferic şi Bradul, de la un capăt la altul', a declarat miercuri pentru AGERPRES administratorul Domeniului schiabil din Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Drăgoi a adăugat că temperaturile înregistrate miercuri dimineaţa erau de -11,5 grade Celsius în Masivul Postăvarul şi - 9,5 grade Celsius în staţiune, temperaturi foarte bune pentru producerea zăpezii artificiale. Drăgoi a mai afirmat că se lucrează şi la amenajarea traseelor pentru săniuţe de la baza pârtiei Bradul şi dacă va fi nevoie se va folosi şi zăpadă artificială, având în vedere că stratul de zăpadă depus în urma ninsorii de marţi din Poiana Braşov este de circa trei centimetri. Domeniul schiabil din Poiana Braşov este prevăzut cu 24 de tunuri şi 120 de lăncii pentru producerea zăpezii artificiale.

La Predeal nu se schiază pentru că se lucrează la amenajarea pârtiilor.

Potrivit reprezentanţilor primăriei Predeal, pe pârtia Clăbucet, cea mai solicitată, în lungime de 2.100 de metri, de dificultate medie, şase tunuri pentru producerea zăpezii artificiale sunt puse în funcţiune. Capacitatea de cazare în cele două staţiuni turistice este ocupată în proporţie de peste 95%, pentru petrecerea Revelionului, dar se aşteaptă ca numărul turiştilor să fie în creştere în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016.

×