x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tunurile" pe fotbalisti

Tunurile" pe fotbalisti

01 Iul 2004   •   00:00
Tunurile" pe fotbalisti

OBSERVATOR

Mutu, Lobont, Miu si Vlad Munteanu ar putea intra si ei in atentia autoritatilor. Conform unor surse din interiorul Parchetului, jucatorii pot fi audiati in calitate de martori. Ieri a fost interogat antrenorul Dupa numele lui Ion Tiriac, Raluca Sandu sau Dan Petrescu, surse din interiorul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie mentioneaza ca nume importante din fotbalul romanesc figureaza pe lista procurorilor.
ADRIAN SCHIOPU

Declansata in urma cu o luna, ancheta "Cocaina pentru VIP-uri" a cutremurat lumea sportului, numele fiului presedintelui COR, Ion Tiriac, si al prietenei sale, Ileana Lazariuc, precum si cel al fiicei si nepotului presedintelui FRF, Mircea Sandu, fiind in capul listei procurorilor. Mai mult, ieri, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, a fost audiat in calitate de martor la respectiva institutie. Scandalul pare sa ia o amploare deosebita in lumea fotbalului, pe lista anchetatorilor figurand mai multe nume cu rezonanta dintre fotbalistii romani. Surse din cadrul Parchetului afirma ca acestia pot fi convocati la audieri, nefiind insa exclus ca asupra unora sa planeze si acuzatia de consum de stupefiante. Nu se stie insa cand vor fi chemati acestia, nimeni nedorind sa ofere vreo pozitie oficiala in acest sens.

COMBINATII. Numele in discutie sunt foarte cunoscute. Adrian Mutu, Bogdan Lobont, Iulian Miu si Vladut Munteanu sunt cei vizati de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Toti cei amintiti sunt clienti obisnuiti ai cluburilor de noapte bucurestene, ei avand tangente mai mult sau mai putin cu persoanele din grupul "Ion Ion Tiriac - Ileana Lazariuc". Doi dintre acestia, Miu si Vlad Munteanu, au fost "cuplati" cu respectiva "starleta", fiind vazuti deseori in compania ei in cluburile din Capitala. Este posibil ca ei sa fi fost intr-una din nopti intr-un club de noapte in care s-au consumat droguri, la fel stand si situatia in cazul lui Mutu, pe cand acesta iesea cu Kitty Cepraga si cu Diana Munteanu, prezentatoarea MTV fiind iubita atacantului echipei Chelsea, dar si a lui Ion Ion Tiriac si Iulian Miu.

MARTORI. Un alt amanunt interesant este acela ca telefoanele celor implicati sunt ascultate de mai multa vreme, ancheta fiind realizata in colaborare cu autoritati inalte din strainatate. Se pare ca astfel au ajuns procurorii la numele fotbalistilor mai sus mentionati, anumite convorbiri telefonice fiind interceptate. Este posibil ca jucatorii sa fie incadrati la consum de droguri, existand insa varianta ca ei sa fie audiati doar in calitate de martori.

"Nu stiu nimic, n-am vazut nimic"

Antrenorul Sportului Studentesc, Dan Petrescu, si fosta sa sotie, Dana, au fost audiati ieri, in calitate de martori, in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri". Dan Petrescu a fost intrebat despre incidentul petrecut in urma cu doi ani in clubul "Office", cand in timpul unei descinderi politistii au gasit un pliculet cu cocaina sub masa Ralucai Sandu, fiica presedintelui FRF. Dupa trei ore de ancheta, fostul fotbalist a declarat presei ca nu a avut prea multe sa declare procurorilor: "Din punctul meu de vedere, nu s-a intamplat nimic la "Office", nimeni n-a consumat droguri. Eu nu stiu nimic, n-am vazut nimic". Fosta sa sotie, Dana, nu a facut nici un fel de declaratie.
×
Subiecte în articol: observator