x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tupeu gretos - Vladescu se vaita ca nu-i platit suficient

Tupeu gretos - Vladescu se vaita ca nu-i platit suficient

de Eliza Popa    |    13 Ian 2007   •   00:00
Tupeu gretos - Vladescu se vaita ca nu-i platit suficient

Ministrul Vladescu a declarat cu un tupeu iesit din comun ca suma de 1,8 miliarde de lei vechi, pe care a primit-o ca sa vanda BCR si sa nu privatizeze CEC, i se pare chiar mica fata de cat ar fi meritat.

STATUL SUNT EI - Vladescu se plange ca nu-i plAtit suficient
Ministrii PD Radu Berceanu si Gheorghe Barbu au urmat supusi directiva lui Traian Basescu si s-au retras din comisia de privatizare a Daewoo Craiova. In schimb, ministrul liberal Sebastian Vladescu si-a mai probat o data tupeul monumental, declarandu-se nemultumit de cat incaseaza din comisiile pe care le prezideaza.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca evolutia sa buna in calitate de sef al comisiilor de privatizare la BCR si CEC (n.r. - ratata lamentabil de Guvern) il indreptateste sa detina aceeasi calitate si la comisia de privatizare a Daewoo Craiova. El a precizat, cu un tupeu iesit din comun, ca a fost remunerat (n.r. - 1,8 miliarde de lei vechi intr-un an) chiar mai putin decat munca prestata.

HOP SI VARUJAN. O atitudine asemanatoare a avut cu o zi inainte, din dorinta de a-si sustine seful de partid atacat de Basescu, si Varujan Vosganian, intrat si el pe lista scurta a praduitorilor de bani publici din comisiile de privatizare. "Functia de ministru si apartenenta la comisia de privatizare a Daewoo nu sunt incompatibile", sustine titularul portofoliului Economiei, care a adaugat: "Comisia a fost infiintata printr-o hotarare de Guvern, care a fost adoptata cu avizul Ministerului Justitiei. Oricine are observatii de facut, nu doar presedintele Basescu, sa se adreseze Ministerului Justitiei".

SLUGARNICIE. Odata redeschis subiectul, Monica Macovei, conducatoarea unui minister care a avizat oroarea legislativa, a simtit subit nevoia sa puna umarul in sprijinul presedintelui Basescu: "Nu sunt de acord ca anumiti colegi sa faca parte din diferite comisii de privatizare. Iar legea spune ca pot face parte in conditii exceptionale, in sensul ca nu se poate fara persoana X care are o competenta nemaipomenita. Am fost surprinsa ca au aparut din nou ministri in comisiile de privatizare, cum sunt cei cinci de la Daewoo. Dupa ce s-au publicat declaratiile de avere si fata de unii demnitari s-au facut comentarii in presa ca au castigat mult din aceste comisii de privatizare, peste cateva zile i-am gasit din nou intr-o alta comisie. Poate ca unii sunt chiar buni in ceea ce fac, dar sunt convinsa ca in tara asta exista si alti specialisti", a declarat joi seara Monica Macovei.

BERCEANU, OUT!
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Tursimului, Radu Berceanu, a anuntat ieri ca se va retrage din comisia de privatizare a Daewoo Automobile Romania, pentru a evita eventuale probleme legate de incompatibilitatea dintre functia de ministru si cea de membru al comisiei. El sustine, candid, ca a acceptat nominalizarea in comisie, dat fiind ca transporturile sunt obiectul sau de activitate si ca este parlamentar de Dolj, fara a sti insa ca urmeaza a fi platit pentru asta.

SI MINISTRUL GHEORGHE BARBU BATE IN RETRAGERE
La scurt timp dupa anuntul ministrului Berceanu de retragere din comisia de privatizare a Daewoo, un alt ministru democrat, cel al Muncii, Gheorghe Barbu (foto), a facut acelasi gest. "In calitatea mea de ministru, anul acesta voi sustine proiecte majore care necesita toate atentia. Ca membru al unei comisii de privatizare stiu de ce implicare este nevoie, ce resurse de timp consuma si gradul de responsabilitate care trebuie asumat. In plus, intrucat nu doresc sa existe vreo indoiala asupra intentiilor mele in privinta acestei responsabilitati, declar in mod public ca ma retrag din comisia de privatizare a Daewoo", a fost motivatia oferita de Barbu. Totusi, Barbu va pastra o legatura stransa cu fabrica din Craiova, deoarece ar fi fost solicitat de sindicalistii de la Daewoo sa se implice in informarea si consultarea salariatilor si in pastrarea locurilor de munca. Barbu a anuntat ca, in calitate de ministru, ii va sprijini pe salariati.
×
Subiecte în articol: observator comisia privatizare daewoo