x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcii vor scoate bani din închisoarea lui DRACULA!

Turcii vor scoate bani din închisoarea lui DRACULA!

de Dan Constantin    |    26 Dec 2014   •   12:57
Turcii vor scoate bani din închisoarea lui DRACULA!

Lucrările pentru deschiderea tunelului din cetatea Tokat în care ar fi fost închis Vlad Tepeș în timpul prizonieratului din Turcia avansează mai rapid, anunță oficiali locali ai autorității pentru turism, citați de publicația Hurriyet Daily News.

Arheologii au descoperit în cursul lucrărilor pentru consolidarea unor bastioane ale cetății un tunel secret, în labirintul care unea incinta fortificată de băile Pervane.

Tunelul Ceylanyolu poate deveni un punct turistic de mare înteres dacă se va asocia cu legenda lui Dracula, existând supoziția că domnitorul Vlad Tepeș ar fi fost închis aici.

Pentru a degaja mai rapid intrarea în tunelul lung de 350 de metri a fost montată pe șantier o cale ferată utilizată la evacuarea pietrelor și pământului, au precizat autoritățile locale. Potrivit sursei citate,  cetatea a fost folosită ca închisoare în epoca otomană.

Prințul Vlad al III-lea (1431-1476) a fost captiv în Turcia din 1442, împreună cu fratele lui, Radu cel Frumos, dar istoricii nu pot preciza cu certitudine locul detenției.

Cetatea Tokat a fost ridicată de otomani pe înălțimea ce domina localitatea situată în Podisul Anatolia, în regiunea de nord a Turciei. Distanța rutieră de la Istanbul este de 792 km, iar de la Ankara de 376 km.

×