x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turda: Cad casele, iar localnicilor li se râde-n nas.

Turda: Cad casele, iar localnicilor li se râde-n nas.

de Adrian Mogos    |    22 Mai 2011   •   21:00
Turda: Cad casele, iar localnicilor li se râde-n nas.

Tudor Stefanie, fost economist de CAP, a ajuns in 2004 primar de Turda. Din 2004, cativa localnici de pe strazile Primaverii, Fabricii si Trascaului au inceput sa-si blesteme zilele, mare parte din cauza primarului Stefanie. Aceste trei strazi au ajuns practic un santier din cauza unor masini de mare tonaj care transporta minereu de cupru de la Rosia Poieni. Este mai mult decat evident ca micutele strazi, late de sase metri, nu au fost concepute pentru circulatia unor camioane de 40 sau 50 de tone. Oamenii au facut peste 20 de reclamatii la Primarie, la care au primit raspunsuri de cele mai multe ori contradictorii.

Daca au vazut ca Stefanie ii tot amana, localnicii si-au luat inima-n dinti si s-au dus la Politie. Aici au aflat ca transportul de minereu de cupru este facut de SC CFR Transauto SRL si ca nu a fost nevoie de autorizatie speciala de transport, invocandu-se o ordonanta de guvern privind regimul juridic al drumurilor. "Am incercat sa aflam in ce categorie de drumuri sunt incluse cele trei strazi, dar ni s-a spus ca nu putem primi raspuns. Asistam neputinciosi cum agoniseala noastra se distruge, zidurile caselor sunt crapate, gardurile rase de camioane, iar soferii ne rad in nas si ne spun ca facem reclamatii in zadar", a declarat Doina Nistea, una dintre victimele CFR Transauto SRL. Firma este controlata de Florian Walter, fost Busca, prin trei interpusi: Cosmin Alexandru Walter, Giorgian Valentin Busca si Daniel Spirea Stoica.

Florian Walter este in prezent patronul echipei de fotbal Universitatea Cluj, dar prin Daniel Spirea Stoica si-a pastrat o felie si din clubul de fotbal Dinamo. Pe vremea cand inca nu-si schimbase numele din Busca in Walter, Florian a fost consilier ge­neral la Primaria Capitalei, finul lui Miron Mitrea si jongla cu firme in care, conform Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, erau implicate persoane dubioase in contrabanda si arabi care fraudau statul roman. Afacerea "Portelanul", o operatiune de contrabanda cu tigari in care era implicata sefa Vamii Baneasa, sau achi­zi­tionarea unui BMW X5 de patronul "U" Cluj de la "Fasole", un cunoscut traficant de masini sunt doar doua dintre ele.

×