x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turiști, printre care și un copil, blocați de o furtună puternică în Parâng. Salvamontul început intervenția

Turiști, printre care și un copil, blocați de o furtună puternică în Parâng. Salvamontul început intervenția

02 Aug 2014   •   19:42
Turiști, printre care și un copil, blocați de o furtună puternică în Parâng. Salvamontul început intervenția
Sursa foto: Turiști, printre care și un copil, blocați de o furtună puternică în Parâng. Salvamontul început intervenția

Salvamontiştii gorjeni intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea unui grup de opt turişti, printre care şi un copil, surprins de furtună în zona înaltă a masivului Parâng, a declarat şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, două echipaje de salvamontişti au plecat în căutarea turiştilor, urmând ca în cursul serii să îi coboare în staţiunea Rânca. Acţiunea este îngreunată de faptul că în zona respectivă plouă.

"Un grup de opt turişti în care se află şi un copil a fost surprins de furtună în zona înaltă a masivului Parâng undeva în jurul Vârfului Parângul Mare şi au solicitat prin apel unic la 112 intervenţia salvamontiştilor. Două echipaje de salvamontişti, în total 9 salvatori montani s-au îndreptat către ei, s-a făcut joncţiunea cu cele două grupuri pentru că la un moment dat au mers mai repede şi s-au împrăştiat pe creastă; în clipa asta au ajuns la cele două grupuri şi urmează să îi coboare pe oameni în Rânca. Acţiunea este dificilă pentru că a fost furtună în munte, încă plouă, fulgeră, noi sperăm să nu fie probleme până ajungem cu oamenii la maşini", a spus Sabin Cornoiu.

×
Subiecte în articol: turisti blocati furtuna parang salvamont