x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turism în Bucureşti, un amestec de nou si vechi

Turism în Bucureşti, un amestec de nou si vechi

03 Iul 2013   •   14:39
Turism în Bucureşti, un amestec de nou si vechi
Sorin Oprescu, edilul Capitalei a participat la deschiderea lucrărilor conferinței Internaționale de Turism “Identificarea avantajelor competitive ale unei destinații turistice, oportunități si provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului”.

La eveniment au fost prezenți Ministrul Delegat al IMM-urilor, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, Ministrul Mediului si Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, conducerea Autoritătii Naționale pentru Turism, reprezentanți din cadrul Ministerului Culturii.
“În ciuda planului extins de reconstrucție din anii '80, Bucureștiul rămâne un oraș al parcurilor, plăcut, plin de verdeața, cu cafenele deschise pe trotuare în timpul verii si bărci de agrement pe lacurile si răurile care il străbat. Astăzi oraşul este un amestec de vechi şi nou, tradiţional şi modern, oriental şi occidental, fapt care îi dă - pe de o parte - aspectul unei metropole eclectice şi neorânduite, conferindu-i - pe de altă parte - originalitate şi farmec. Bucureștiul are toate „condimentele” unui mare oraş european ce merită vizitat", a declarat Sorin Oprescu.


Cu această ocazie, Primarul Capitalei i-a oferit cheia Orașului București Secretarului General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.
’’Dati-mi voie să vă ofer cheia Orașului București, în semn de respect față de ceea ce faceți pentru români’’, a declarat Primarul General.

Primarul Genaral a prezentat principalele obiective turistice ale Capitalei, arătand că Bucureștiul este al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană numărând aproape 2.3 milioane de locuitori.

’’În proiectele noastre imediate se află o sală polivalentă de mari dimensiuni şi o impresionantă sală de concerte. Va invit să vizitați acest extraordinar oraș, să-i descoperiți singuri misterul și să simțiti pulsul „micului Paris”, a menționat Edilul-Șef.

Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului a arătat că atractivitatea unei tări, sau a unui oraș, depinde in cea mai mare parte de autorități şi de ’’ceea ce ele reușesc să realizeze cu ceea ce au la dispoziție. Avem o mulțime de exemple de locuri din întreaga lume care nu au foarte mult de oferit dar au reușit să se promoveze foarte bine’’.

În cadrul evenimentului, reprezentanții industriei turistice din România urmează să semneze Declarația de la București privind aderarea la Codul de Etici în Turism al Organizației Mondiale a Turismului.

×
Subiecte în articol: turism bucuresti Sorin Oprescu capitala