x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turist căzut într-o râpă în Masivul Piatra Craiului, găsit de salvamontişti

Turist căzut într-o râpă în Masivul Piatra Craiului, găsit de salvamontişti

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   16:19
Turist căzut într-o râpă în Masivul Piatra Craiului, găsit de salvamontişti

Turistul căzut într-o râpă sâmbătă, în Masivul Piatra Craiului a fost găsit în jurul orei 15:15 de salvatori, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea.

"Turistul, în vârstă de 41 de ani, este conştient, comunică cu colegii mei şi are dureri la coloană, picioare, mâini şi escoriaţii în zona feţei. I s-a acordat primul ajutor şi este transportat cu o achie în zona Valea Tămaşului, unde se află echipajul SMURD. Salvamontiştii şi jandarmii montani spun că vor ajunge cu el la baza muntelui în jurul orei 18:00", a spus Aldea.

Un turist care se afla într-un grup de patru persoane în excursie în Masivul Piatra Craiului a căzut sâmbătă într-o râpă din zona Castelul Crăiţei.

Apelul la Salvamont a fost dat în jurul orei 12:30 de persoanele care îl însoţeau.

"În căutarea turistului au plecat patru salvamontişti de la Salvamont Zărneşti şi doi jandarmi de la Jandarmeria Montană. Cei patru turişti se deplasau pe un traseu închis, nemarcat. Grupul de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat spre turist în jurul orei 13:00", a precizat purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: răpă turist piatra craiului