x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turist polonez, atacat de o ursoaică cu pui în Munții Rodnei, recuperat de salvamontiști

Turist polonez, atacat de o ursoaică cu pui în Munții Rodnei, recuperat de salvamontiști

17 Sep 2019   •   12:31
Turist polonez, atacat de o ursoaică cu pui în Munții Rodnei, recuperat de salvamontiști

Un turist polonez care se deplasa pe un traseu montan marcat prin Pasul Şetref ( 818 metri altitudine) din Munţii Rodnei a fost atacat de o ursoaică cu pui fără a fi însă rănit, iar după ce a reuşit să se adăpostească într-o cabană părăsită, a solicitat prin 112 ajutor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

''Turistul polonez a fost găsit într-o baracă nefolosită de mult timp, acolo a reuşit să se adăpostească. Şansa acestuia a fost construcţia destul de solidă în care a reuşit să intre şi blocheze uşa. Acesta a povestit echipei de intervenţie că ursoaica care avea pui a dat târcoale cabanei de mai multe ori, după care a renunţat. Acesta fost coborât de pe munte şi, probabil, s-a îndreptat spre o pensiune pentru a se caza", a spus Dan Benga.

Acesta a adăugat că turistul străin a fost coborât de pe munte cu ajutorul echipei de intervenţie a formaţiei Salvamont Vişeu.

Directorul Salvamont Maramureş a mai precizat că nu este recomandată parcurgerea unor trasee montane fie şi marcate, în timpul serii, şi în nici un caz de către o singură persoană pentru că pericolul este ridicat.

AGERPRES

×