x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turiştii din Clejani au rămas pedeştri la Nisipurile de Aur

Turiştii din Clejani au rămas pedeştri la Nisipurile de Aur

de Mihaela Matachita    |    03 Mai 2010   •   00:00

Un bâlci de zile mari a fost declanşat după dispariţia la Nisipurile de Aur a maşinilor de lux ale turiştilor de marca "Clejani". Incidentul este considerat la Sofia "o provocare românească", iar Elena Udrea profită, îndemnându-i pe români să facă turism intern.



Grupul de turişti din Clejani, în frunte cu primarul Florin Nidelea, este în centrul scandalului. După prima noapte de cazare în Hotelul Melia - 5 stele, fost Kempinski, au dispărut, din parcarea păzită, două maşini de lux. Maşinile primarului şi ginerelui acestuia au fost furate cu chei potrivite, pe când se aflau alături de parcare, arată o înregistrare video. Există supoziţia că s-a lucrat "la pont".

Informaţiile devin confuze despre condiţiile în care au fost furate acestea. O psihoză s-a răspândit printre turiştii români care spun că ar fi dispărut de fapt 11 maşini. Cert este că în staţiunile de la Marea Neagră Poliţia bulgară a intrat în alertă, controlând traficul şi verificând actele de proprietate ale autoturismelor. Surse consulare spun că au fost reclamate la poliţie doar două furturi.

Patronii de hoteluri din staţiunea Nisipurile de Aur acuză că românii organizează o campanie neagră împotriva turismului bulgăresc, potrivit presei din Sofia. Ziarul Standard, citat de Agerpres, a scris că Poliţia bulgară anchetează posibilitatea ca o bandă de români să fure maşinile compatrioţilor lor. Un scandal inedit a provocat primarul localităţii Clejani, Florin Nidelea.

După ce a constatat că SUV-ul lui BMW-X5 a dispărut, Nidelea a început să strige în holul hotelului şi chiar şi-a dat pantalonii jos, a relatat Standart, într-un articol cu titlul "Un primar român, gol la Nisipurile de Aur". Oaspeţii din România au făcut un adevărat spectacol, a declarat Deian Kolev, manager-adjunct al hotelului.

El a precizat că "am scris în patru limbi, inclusiv în limba română, că nu răspundem pentru autoturismele care nu sunt parcate în parcarea noastră". Viceconsulul român în Bulgaria, Marius Dilof, a precizat că "s-au înregistrat doar două maşini furate", iar plângerile nu provin de la păgubiţi. Viceconsulul afirmă că a fost contactat de un terţ anonim.

×
Subiecte în articol: observator