x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turiştii pot vizita "Bucureştiul într-o zi"

Turiştii pot vizita "Bucureştiul într-o zi"

de Monica Andrei Capatos    |    23 Iun 2010   •   00:00

Ce vizitează un turist când ajunge în Bucureşti? În cazul în care n-are pe cineva de-al locului să-l îndrume, nu prea are multe informaţii. "Bucureştiul într-o zi" este un proiect ce încearcă să pună în valoare patrimoniul cultural şi turistic al Capitalei, atât cât se poate în acest moment. Aproximativ 300 de obiective turistice, în special monumente istorice, vor fi promovate prin realizarea unor trasee turistice, pe Bulevardul Kiseleff, Centrul Vechi şi pe Calea Victoriei. Primul pas va fi montarea panourilor informative.

Primele trasee turistice pietonale vor fi în Sectorul 1, şi anume pe Bulevardul Kiseleff şi Calea Victoriei ca axe principale ale unui perimetru delimitat de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", de Grădina Cişmigiu şi de Piaţa Dorobanţi. Primele trasee vor fi semnalizate până la sfârşitul lunii iulie. Proiectul "Bucureştiul într-o zi" este susţinut de reprezentanţii autorităţilor locale, care îi vor ajuta pe voluntarii Asociaţiei Culturale Good Art of Noon la identificarea obiectivelor, dar şi la marcarea traseelor. Astfel, traseul de pe Calea Victoriei va avea o lungime de 12 kilometri, cel de pe Bulevardul Kiseleff 8 kilometri, iar cel din Centrul Vechi va fi de 4 kilometri. "Am sprijinit şi voi sprijini orice proiect care scoate în evidenţă valorile noastre, valorile oraşului. Iniţiativa de astăzi reprezintă un prim pas pentru salvarea patrimoniului oraşului: odată identificate atracţiile turistice, ele trebuie puse în valoare, intrând astfel în conştiinţa publică", a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. De asemenea, pe trotuarele sau pe arterele care duc către obiectivele turistice vor fi efectuate marcaje sub forma unor paşi.

Proiectul "Bucureştiul într-o zi" a fost iniţiat în anul 2008 ca o componentă a unui alt proiect - "Harta Verde Bucureşti" - prin care se doreşte promovarea celor mai importante "resurse durabile ale oraşului" din domeniul cultural, turistic.
"Bucureştiul de astăzi reprezintă pentru cei mai mulţi dintre locuitorii săi un oraş sărac în obiective turistice şi culturale. De aceea, credem că a dezvălui poveştile necunoscute sau uitate ale Bucureştilor, a pune în lumină locuri ce încă mărturisesc despre trecut înseamnă paşi pe care este necesar să-i parcurgem pentru a înţelege şi îndrăgi oraşul", a declarat coordonatorul proiectului, Ana-Maria Iordache.

×
Subiecte în articol: observator