x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR a sărit peste vizita lui Băsescu la Gaddafi

TVR a sărit peste vizita lui Băsescu la Gaddafi

07 Mar 2011   •   19:58
TVR a sărit peste vizita lui Băsescu la Gaddafi
Sursa foto: /Presidency.ro

TVR a prezentat, stând pe o arhivă moştenită de la defuncta instituţie omonimă, cu titlu de mare exclusivitate, imagini de la vizita fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu la omologul său libian Muammar Gaddafi.

Atât de riguroasa echipă a Rodicăi Culcer a omis, însă, a-şi informa puţinii telespectatori rămaşi de vizita de dată mult mai recentă a unui alt şef de stat român, Traian Băsescu, în Jamahirie.

Conform unei informaţii publice, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale (http://presidency.ro), preşedintele Traian Băsescu e efectuat, în data de 15 noiembrie 2006, la invitaţia sefului statului libian, o vizită oficială, "prima a unui şef de stat român la Tripoli după 1989”.

Scopul nobilului demers diplomatic l-a constituit, conform sursei citate, "restabilirea dialogului politic la nivel înalt, oferind, în acest sens, un semnal politic din partea României în sensul disponibilităţii de a relansa relaţiile sale cu Libia, pe o bază modernă şi pragmatică, cu accent pe componenta economică.”

UPDATE: Până să aflăm dacă relaţiile economice româno-libiene s-au revigorat sau nu, preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat că NATO ia în calcul intervenţia militară în Libia. (C.V.)

×