x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR nu mai dă oameni afară, dar scade toate salariile. Curtea de Conturi a fost sesizată

TVR nu mai dă oameni afară, dar scade toate salariile. Curtea de Conturi a fost sesizată

19 Dec 2011   •   10:48
TVR nu mai dă oameni afară, dar scade toate salariile. Curtea de Conturi a fost sesizată

Pe intranet-ul televiziuni publice a fost postat un mesaj, semnat curajos "Conducerea TVR', prin care angajatii sunt anuntati de incheierea acordului de pace sociala din institutie.

Mesajul catre salariati, prezentat de site-ul dcnews.ro, e de tipul o veste buna, o veste proasta: nu se mai dau oameni afara (deci schema de personal ramane aceeasi de pe vremea lui Ceausescu), dar scad lefurile. Nu, insa, si drepturile conexe, prin care sunt platiti propagandistii portocalii desantati in grup de Rodica Culcer in strada Pangratti. 'Reforma salariala in TVR Consiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat, in sedinta din data de 15 decembrie, un plan de masuri pentru reducerea cheltuielilor salariale ale institutiei pentru anul 2012. Obiectivul intregului plan este realizarea unei reforme salariale in TVR. Astfel, managementul TVR urmareste asigurarea unui echilibru intre prestatiile reale si nivelul de salarizare pentru fiecare activitate. Conform masurilor aprobate de CA, se va stabili un plafon maxim de salarizare pentru fiecare functie in parte, care va fi introdus in Contractul Colectiv de Munca, Anexa 7. De asemenea, la inceputul anului, se vor infiinta patru comisii profesionale: o comisie pentru personalul editorial, una pentru cel de productie artistica, una pentru cel tehnico-administrativ si una pentru personalul TESA, care vor evalua profesional toti angajatii din TVR. Managementul TVR continua sa discute aceste masuri cu partenerii sociali, in cursul lunii decembrie. Precizam ca planul aprobat de CA respecta toate prevederile legale si cele din Contractul Colectiv de Munca. Va vom comunica mai multe informatii despre graficul de implementare, la inceputul anului 2012. Conducerea TVR'

Tot astazi, senatorul PSD Lia Vasilescu a sesizat Curtea de Conturi, in vederea declansarii unui control, in urma dezvaluirilor privind gaura de peste 100 de milioane de euro a SRTV.

"Va rog sa efectuati un control, rezultatele urmand a fi folosite si de Parlamentul Romaniei, atunci cand se va discuta raportul SRTV pe anul 2011. Intrucat datoria SRTV este exorbitanta, cam cat plata salariilor a 21 000 de functionari publici sau a 28 000 de profesori, va rog, domnule presedinte, ca, in afara Parlamentului Romaniei, sa sesizati si celelalte organe abilitate, in cazul in care constatati incalcari ale legislatiei in vigoare", se arata, intre altele, in documentul citat.

"De asemenea, va rog sa verificati daca suma cu care se achizitioneaza un meci, aproximativ 250 000 de euro, este cea corecta, daca suma de 1 milion de euro pe an pentru benzina este justificata sau un cotidian are dreptate cand afirma ca realizatorii tv merg in interes personal cu masina de serviciu, daca s-au achitat sumele datorate statului pentru angajati sau avem de-a face cu infractiunea de stopaj la sursa' se arata in sesizarea senatoarei pesediste", incheie Olguta Vasilescu, citata de Inpolitics.ro

×