x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uber: Suntem pro-reglementare, ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi

Uber: Suntem pro-reglementare, ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi

26 Apr 2017   •   14:35
 Uber: Suntem pro-reglementare, ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi

Compania Uber susţine că doreşte să colaboreze cu autorităţile din România pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene, în contextul protestelor organizate miercuri, în Bucureşti, de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). 
'În toată această dezbatere lipseşte actorul cel mai important - consumatorul. În România, peste 250.000 de oameni din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara folosesc şi recomandă aplicaţia Uber pentru că oferă un serviciu de calitate, fiscalizat şi civilizat. În doar doi ani, România a ajuns a cincea ţară pentru Uber din Uniunea Europeană, după Anglia, Franţa, Portugalia şi Polonia. Asta arată deschiderea românilor pentru servicii digitale şi nevoia pentru mai multe opţiuni de mobilitate urbană - argumente foarte puternice atât pentru autorităţi, cât şi pentru companiile din industrie de a încuraja inovaţia digitală. Prin adoptarea şi încurajarea serviciilor inovatoare, România poate deveni un model în regiune şi se poate alătura celorlalte state din Uniunea Europeană care aleg să valorifice economia digitală în beneficiul oamenilor şi nu să o limiteze. Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi precum Uber şi subliniem încă o dată dorinţa de a colabora cu autorităţile din România pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene", declară, într-un comunicat, oficialii Uber România. 
Uber este o aplicaţie de mobil care conectează pasageri şi şoferi parteneri în peste 500 de oraşe din peste 80 de ţări ale lumii, printre care 20 de state membre UE. Compania precizează că serviciile Uber sunt 100% fiscalizate - mii de şoferi parteneri Uber sunt înregistraţi ca PFA sau SRL şi plătesc taxe pentru veniturile generate prin intermediul platformei Uber. 
Compania Uber are o subsidiară înregistrată în România. Între 75% şi 80% din suma încasată de un şofer partener pentru o călătorie îi revine acestuia. Pasagerii primesc o factură fiscală dupa fiecare cursă, menţionează compania. 
Reprezentanţii COTAR şi cei ai Guvernului au semnat miercuri un protocol conform căruia în maximum 30 de zile va fi promovat un proiect de ordonanţă pentru modificarea legii privind transportul în regim de taxi, transportatorii anunţând că renunţă la protestele programate în următoarele două zile. 
Preşedintele COTAR a spus că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi, telefonic, cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, transportatorii vor renunţa la acţiunile de protest ce erau anunţate pentru următoarele două zile. 
Taximetriştii şi alţi transportatori au protestat miercuri dimineaţă, cu câteva sute de taxiuri şi zeci de microbuze, în faţa Palatului Victoria, pe fondul nemulţumirilor faţă de 'pirateria din sector şi transportul neautorizat'.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: uber COTAR taximetristi