x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucigaşul studentei japoneze, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă

Ucigaşul studentei japoneze, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă

de Mediafax    |    07 Oct 2013   •   22:19
Ucigaşul studentei japoneze, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă

Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze Yurika Masuno şi al altor două femei, a fost condamnat definitiv, la inchisoare pe viaţă de judecătorii instanţei supreme, care au respins recursul acestuia la decizia Curţii de Apel Bucureşti.

În 7 martie, Nicolae Vlad a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane
Instanţa a dispus condamnarea pe viaţă a lui Vlad pentru cele trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav de care este acuzat.
Totodată, Nicolae Vlad a primit pedepse de 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, 13 ani pentru lipsire de libertate, zece ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu şi un an pentru ultraj.
Odată cu sentinţa definitivă dată luni de instanţa supremă, Nicolae Vlad va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv închisoare pe viaţă.

Curtea de Apel Bucureşti a mai stabilit ca Nicolae Vlad să achite câte 50.000 de euro mamei şi tatălui studentei japoneze şi câte 20.000 de euro către două rude ale celorlalte două persoane ucise de acesta. Totodată, Vlad va trebui să plătească alţi 3.000 de lei uneia dintre rudele unei victime violate.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a respins şi recursul poliţistului Gică Ştefănache, astfel că acesta are de executat pedeapsa dispusă în cazul său de Curtea de Apel Bucureşti, respectiv patru ani de închisoare.
La judecarea recursului, Ştefănache a arătat că a acţionat corect în cazul lui Nicolae Vlad şi că actele procedurale au fost în conformitate cu legea.

Poliţistul Gică Ştefănache a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals material în înscrisuri oficiale, doi ani pentru uz de fals şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Acesta va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv pe cea de patru ani de închisoare în detenţie.
____________________

Crima de la Otopeni
Anchetatorii au refăcut ultimele 90 de minute din viaţa tinerei japoneze. În 15 august 2012, Yurika Masuno a ajuns pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” în jurul orei 20. De aici ar fi trebuit să ajungă la Gara de Nord pentru a lua trenul spre Craiova. Nu a mai apucat. Vlad Nicolae a abordat-o pe tânără, promitându-i că o va ajuta să ajungă la Gara de Nord. Yurika Masuno a sunat persoana care o aştepta în Craiova, spunându-i că a fost sfătuită să ia un maxi-taxi pentru că taximetriştii sunt neprietenoşi. Cu toate acestea, studentei japoneze i s-a spus să ia un taxi. În tot acest timp, Nicolae îşi făcuse alte planuri cu tânăra sosită în România. Vroia să o ducă într-o zonă izolată, spre Baloteşti. Însă, fata i-a dat planurile peste cap când i-a spus că vrea să meargă cu taxiul la gară. În câteva minute, criminalul a convins-o pe Yurika Masuno să plece împreună cu acesta. Cei doi au urcat într-un taxi. Nu au mai ajuns la gară, pentru că criminalul i-a cerut şoferului de taxi să-i lase într-o zonă în care drumul este mărginit de ambele părţi, de pădure. După două minute, taximetristul i-a observat pe cei doi, pe marginea şoselei, pe celălat sens de mers. Două zile mai târziu, în liziera de la marginea drumului a fost descoperit cadavrul studentei japoneze, acoperit cu frunze prezentând urme de violenţă. Valiza a fost găsită la o distranţă de vreo 60-70 de metri de cădavru. Ucigaşul a fost arestat preventiv pe 19 august 2012.

×