x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucigaşul viceprimarului din Joseni a încercat să se sinucidă!

Ucigaşul viceprimarului din Joseni a încercat să se sinucidă!

de Istvan Deak    |    20 Mar 2012   •   16:14

Vestea ca Judecatoria Miercurea-Ciuc l-a condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea viceprimarului din Joseni, Csala Zsolt, l-a scos din minti pe autorul crimei, Lorincz Robert. Conform apropiatilor acestuia, citati de szekelyhon.ro, tanarul in varsta de 31 de ani a incercat sa sinucida ingurgitand medicamente: "Cei care se aflau in celula cu el sustin ca a ingurgitat voluntar un pumn de medicamente, fiind transportat in stare grava la spitalul din Miercurea Ciuc. Deoarece starea sa se agrava, a fost mutat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Intre timp si-a mai revenit, se simte mai bine si urmeaza un tratament. Este de neinteles cum au putut ajunge medicamentele intr-o inchisoare de maxima securitate'. Desi a fost gasit vinovat pentru impuscarea viceprimarului din Joseni, Lorincz Robert se considera nevinovat si a atacat decizia la Curtea de Apel Targu-Mures, prima infatisare a recursului urmand sa aiba loc in data de 15 aprilie. Instanta a admis ca in Vinerea Mare a anului 2011, viceprimarul in varsta de 43 de ani din Joseni, Csala Zsolt, a fost impuscat mortal in vila sa de la marginea localitatii. Trei gloante au fost trase dintr-o arma de vanatoare, care ulterior a fost gasita pe proprietatea inculpatului Lorincz Robert. Un glont l-a ranit la picior, celelalte doua i-au perforat stomacul. Desi initial Lorincz Robert si-a marturisit faptele, ulterior el si-a retras depozitia.

In prima depozitie, Lorincz le-a marturisit procurilor ca l-a ucis pe Csala Zsolt, fiindca, in urma cu trei ani, a fost molestat sexual de acesta, chiar in biroul primariei, in timp ce amandoi se aflau in stare de ebrietate. Un alt motiv a fost faptul ca viceprimarul l-a deposedat de un teren in anul 2010. Instanta l-a condamnat pe Lorincz la 20 de ani pentru crima si 7 ani pentru posesie ilegala de arme, pedeapsa cumulata fiind stabilita la 22 de ani de inchisoare.

Complicele lui Lorincz, Meszaros Jozsef, a primit o pedeapsa de 15 ani de inchisoare pentru complicitate la crima si patru ani pentru nerespectarea legislatiei privind armele si munitiile, pedeapsa cumulata fiind de 16 ani. Conform instantei, in ziua crimei Lorincz l-a rugat pe Meszaros sa il duca la casa sa de vacanta, ca sa isi ia arma, si l-a anuntat ca urmeaza sa o foloseasca pentru impuscarea viceprimarului. Ajunsi la casa de vacanta a viceprimarului, Lorincz si-a pus o masca pe fata si l-a impuscat pe Csala Zsolt.

Judecatoria Miercurea-Ciuc i-a obligat pe cei doi inculpati sa plateasca daune materiale in valoare de 6.000 de RON si despagubiri financiare de 40.000 de RON fata de vaduva lui Csala Zsolt, cat si suma lunara de 500 de RON pentru copiii viceprimarului in varsta de 7 si 12 ani, pana cand vor atinge varsta majoratului. Cheltuielile de judecata cifrate la 88.000 de RON vor fi achitate tot de cei doi inculpati.

×