x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR cere FIFA şi UEFA „pedeapsa maximă” pentru România!

UDMR cere FIFA şi UEFA „pedeapsa maximă” pentru România!

de Istvan Deak    |    04 Apr 2013   •   17:54
UDMR cere FIFA şi UEFA „pedeapsa maximă” pentru România!
Sursa foto: foto: GSP

După acţiunea iniţiată de partidul ungar Jobbik a venit rândul UDMR să ceară forurilor supreme din fotbal să pedepsească naţionala României pentru bannerul afişat de suporterii români la partida Olanda-România: „Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat”.

Parlamentarul UDMR, Marko Attila, a solicitat FIFA şi UEFA să „pedepsească drastic” incidentele petrecute la Amsterdam. „După ce la mijlocul lunii martie fanii Rapidului din Bucureşti au ars un steag al Ungariei la partida găzduită de CFR Cluj, la finalul lunii, un grup de suporteri români a afişat un banner cu mesaj ofensator la adresa maghiarilor în timpul partidei Olanda-România, de la Amsterdam. 

Liga Profesionistă de Fotbal din România a pedepsit clubul Rapid cu disputarea unei partide cu porţile închise, însă ulterior propriile ei comisii au şters pedeapsa. Atragem atenţia că incitarea la ură şi violenţă nu are nimic în comun cu sportul şi solicităm celor două foruri să dicteze cea mai drastică pedeapsă posibilă, ca să transmită un mesaj clar pe tot mapamondul că nu tolerează asemenea acţiuni”, se arată în comunicatul dat de Marko Attila agenţiei ungare de presă MTI.

×
Subiecte în articol: udmr fifa uefa banner