x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UDMR: Ungaria a trimis în Transilvania măști, mănuși și hiroxiclorochină

UDMR: Ungaria a trimis în Transilvania măști, mănuși și hiroxiclorochină

10 Apr 2020   •   20:30
UDMR: Ungaria a trimis în Transilvania măști, mănuși și hiroxiclorochină
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că, la solicitarea Uniunii, Guvernul Ungariei a trimis 1,2 milioane de tablete de hiroxiclorochină în România, dar și măști de protecție și mănuși pentru spitale și medici din județe ale Transilvaniei.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că Executivul de la Budapesta a ridicat interdicția de export pentru hidroxiclorochină.

„La solicitarea UDMR, Guvernul Ungariei a ridicat interdicția de export pentru hidroxiclorochină, medicament folosit pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, care va fi distribuit în România prin Unifarm, 1,2 milioane de tablete. Vineri a sosit un transport cu ajutoare de urgență din Ungaria – am cerut măști, mănuși, echipamente de protecție și dezinfectante pentru șase județe din Transilvania – Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Harghita și Covasna, la cei care acum luptă în linia întâi împotriva epidemiei, în spitale și la medicii de familie, de unde am primit solicitări. Mulțumim Guvernului Ungariei și ministrului de Externe ungar, Péter Szijjártó, pentru solidaritate”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat transportul din Ungaria include 300.000 de măști de protecție, 9000 de teste pentru coronavirus, 3000 de ochelari de protecție, 15.000 de combinezoane de protecție, 90.000 de mănuși și 15.000 de litri de dezinfectant.

Liderul UDMR a făcut apel la membrii comunității maghiare din România să respecte reglementările și măsurile de prevenire impuse de autorități mai ales, acum, în preajma sărbatorilor pascale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: udmr kelemen hunor