x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea acuzată de intenţii criminale împotriva mediului în Parcul Bucegi 

Udrea acuzată de intenţii criminale împotriva mediului în Parcul Bucegi 

de Vali Blanaru    |    14 Apr 2011   •   15:04

Partidul Verde dezaprobă intenţia ministrului Elena Udrea de a transforma Parcul Natural Bucegi într-un parc de distracţii.

Liderii Verzilor sunt de părere că Rezervaţia naturală din munţii Bucegi nu trebuie tratată cu un parc oarecare din Bucureşti, unde camarila politică a PDL are interese majore de afaceri, aşa cum a fost şi cazul Parcului Bordei când fostul primar general Adriean Videanu a trădat bucureştenii pentru a mulţumi un afacerist care cotiza la partid.

După cum a dovedit şi până acum, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin ministrul Elena Udrea ne arată încă odată incompetenţă în gestionarea turismului românesc, se arată într-un comunicat al partidului primit la redacţie. În timp ce multe dintre staţiunile turistice se află într-o stare deplorabilă din punct de vedere al infrastructurii si facilităţilor, Ministerul Dezvoltării, în loc să se ocupe de redresarea lor prin alocarea fondurilor necesare, se ocupă cu dirijarea fondurilor în interesul aşa-zişilor afacerişti de carton care vor vrea să pună în practică staţiunile de lux ale clientelei politice din preajma dnei ministru Udrea.

"Este inadmisibil ca un parc protejat prin lege specială să fie tratat ca orice parc din Bucureşti de care oamenii de afaceri ai unui partid politic să îşi bată joc. Elena Udrea confundă Parcul Natural Bucegi cu alte parcuri din capitală, pe care PD-L sau alte partide aflate la cârma Bucureştiului le-a distrus, ceea a făcut ca mp de spaţiul verde pe cap de locuitor să fie în Bucureşti cel mai scăzut din Europa. Nu suntem de acord ca Parcul Natural Bucegi, un monument al naturii ţării nostre, să devină un loc poluat cu vile şi locuri de grătare. Nici la munte nu mai putem respira aer curat din cauza clientelei politice şi a ignoranţei celor care ne conduc. Mediul a devenit o monedă de schimb pe care o folosesc tot mai mult politicienii noştri, fără a se gândi la viitorul nostru şi al copiilor" a declarat Antonio Momoc, prim-vicepreşedintele Partidului Verde.

Verzii acuză că în Bucegi farmecul natural al zonei va fi distrus dacă se dă curs proiectului pe care Consiliul Judeţean din Dâmboviţa vrea să îl promoveze cu ajutorul ministrului Elena Udrea.
"Este o inconştienţă majoră pe care cei din PDL o manifestă pentru a-şi satisface propriile interese. Aceşti politicieni fac dintr-o Rezervaţie naturală o afacere privată, un bussines. Este incredibil, Consiliul Judeţean Dâmboviţa denumeşte "ecoturism" un proiect care presupune ridicarea de noi staţiuni, şosele asfaltate, telecabine, pârtii, bazine de înot într-o zonă montană, protejată de legislaţia europeană" acuză şi Secretarul general al PV, Silviu Dumitru.

×
Subiecte în articol: Drumul Babelor