x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: Am primit o citaţie pentru alt dosar; mă consider o persoană persecutată şi voi sesiza toate ambasadele

Udrea: Am primit o citaţie pentru alt dosar; mă consider o persoană persecutată şi voi sesiza toate ambasadele

30 Oct 2015   •   21:39
Udrea: Am primit o citaţie pentru alt dosar; mă consider o persoană persecutată şi voi sesiza toate ambasadele

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri seara, la ieşirea de la DNA, că i s-a înmânat o citaţie pentru un alt dosar şi că se consideră o persoană persecutată, anunţând că va face sesizări tuturor ambasadelor din România şi tuturor instituţiilor internaţionale care se ocupă de drepturile omului.

"Ca să vedeţi că nu sunt paranoică. Surpriză! În timp ce nu se terminaseră actele de procedură în dosarul acesta, mi s-a înmânat o altă citaţie pentru un alt dosar. Cred că la DNA trebuie să se înfiinţeze secţia de urmărire penală a Elenei Udrea şi asta i-am şi spus doamnei procuror. Este evident că sunt o ţintă pentru DNA şi din acest moment mă consider o persoană persecutată şi voi face sesizări tuturor ambasadelor din România şi tuturor instituţiilor internaţionale care se ocupă de drepturile omului", a afirmat Udrea.

Ea a susţinut că nu se poate ca, într-o instituţie care pretinde că are 7.000 de dosare penale, în care există denunţuri făcute publice la adresa unor persoane importante, lideri politici care ocupă funcţii importante, DNA să aibă pe bandă rulantă dosare pentru Elena Udrea.

Potrivit acesteia, citaţia i-a fost înmânată de către acelaşi procuror şi ar fi pentru săptămâna viitoare.

"Cred că doamna procuror (...) are directivă clară. Dânsa se ocupă de Elena Udrea pe bandă rulantă", a adăugat ea.

Referitor la acuzaţiile care i se aduc în noul dosar, Udrea a spus că sunt legate de fapte pentru care a fost arestată prima dată, respectiv legate de modul în care s-a obţinut creditul de la BRD.

"Înţeleg că acuzaţia ar fi de complicitate la abuz în serviciu. Bun, nu contează. Contează că pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea şi, din când în când, ca să mai arate că există şi altă activitate, mai apare câte un personaj pe aici. (...) Faptul că banca respectivă dădea un tip de credite şi că eu probabil că l-am solicitat...", a mai spus Udrea.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: Elena Udrea