x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: „Dacă un băiat modest... din Pechea... a putut deveni campion mondial de box... trebuie să fim cu toţii mândri că suntem români”

Udrea: „Dacă un băiat modest... din Pechea... a putut deveni campion mondial de box... trebuie să fim cu toţii mândri că suntem români”

11 Iul 2011   •   08:58

Intr-o postare pe blogul personal, intitulata 'Romania a invins odata cu Lucian Bute!', ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea scrie romanii au motive de optimism. Explicatia? 'Intr-un singur week-end au fost 10.000 de romani la Gala "Campion pentru Romania", 80.000 de turisti pe litoral, peste 50.000 de persoane la concertul lui Bon Jovi'.

"Cifrele de audienta o confirma: 4,5 milioane de romani s-au uitat cum Lucian Bute il face K.O. pe Jean Paul Mendy. O performanta de-a dreptul spectaculoasa cu care sportul romanesc nu s-a mai intalnit. Bute a scos romanii in strada, asa cum o facea echipa de fotbal a Romaniei in 1994. O fericire nemimata si nedisimulata. Sambata, mai mult ca niciodata, Lucian Bute a fost campionul nostru. A aratat ca exista motive sa fim mandri ca suntem romani, ca exista domenii in care putem excela, in care putem fi cei mai buni. Mai mult decat un titlu mondial de box, Lucian ne-a predat tuturor o lectie despre sacrificiu, munca si reusita. Merita din plin toate laudele care i s-au adus, pentru ca este cel mai bun. Si, poate mai important, este al nostru. Daca un baiat modest, dar talentat si harnic din Pechea, judetul Galati, a putut deveni campion mondial de box, pastrandu-si de opt ori centura si aratand unei lumi intregi valoarea unei tari, trebuie sa fim cu totii mandri ca suntem romani si sa privim optimist catre viitor", adauga Elena Udrea.

Ministrul nu pierde ocazia de a-si aroga meritele pentru reusita evenimentului: "Gala a fost o reusita din toate punctele de vedere. Cred ca am dovedit tuturor ca suntem in stare sa organizam un asemenea eveniment. Asa cum spunea si Ion Tiriac, totusi cu putini bani am reusit sa organizam una dintre cele mai importante gale de box ale anului la Bucuresti. Parteneriatul pe care l-am semnat in toamna anului trecut cu Lucian Bute si-a atins cel mai important moment. Campionul a promovat brandul turistic al Romaniei si la Montreal, in meciul cu Brian Magee, si il va purta si la urmatoarele doua meciuri. Dar spectacolul de la Bucuresti reprezinta apogeul campaniei de promovare a Romaniei prin imaginea lui Lucian Bute".

In nota caracteristica, Udrea si-a incheiat postarea cu o noua acuzatie la adresa jurnalistilor din trustul Intact: "Pentru o noapte, romanii au refuzat sa mai inghita pastila amara a negativismului pe care le-o tot servesc unii si au putut sa se bucure de o victorie cu adevarat memorabila. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au facut acest eveniment posibil, de la milioanele de romani care au vrut sa-si vada campionul boxand acasa, la jurnalistii de buna credinta si la organizatori. Mai ales vreau sa multumesc echipei MDRT, care a gasit si a pus in practica solutia finantarii acestui regal sportiv, chiar lucrand sub presiunea atacurilor furibunde ale angajatilor lui Voiculescu", adauga Udrea.

×