x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea îşi impune oamenii la organizaţiile de sector

Udrea îşi impune oamenii la organizaţiile de sector

de Monica Andrei Capatos    |    28 Oct 2010   •   00:00
Udrea îşi impune oamenii la organizaţiile de sector
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Elena Udrea este pusă pe fapte mari. Vrea să controleze toate organizaţiile PDL din Capitală. Şi cum putea să facă acest lucru mai bine decât să-şi pună oamenii de încredere la şefia lor.



În aceste zile au fost convocate şedinţe la mai multe organizaţii de sector pentru a face modificările "necesare". O schimbare care cel puţin la prima vedere ridică multe semne de întrebare este cea de la Organizaţia PDL Sector 1 unde şef de trib era Răzvan Murgeanu, fostul viceprimar al Capitalei, un om de încredere al lui Traian Băsescu pe vremea când ocupa funcţia de primar general, dar şi în primul mandat de la Cotroceni. Cu toate că în acest moment Murgeanu este secretar de stat la ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de Elena Udrea, relaţiile dintre cei doi se pare că nu sunt tocmai bune.

Pentru că a înţeles mesajul sau i-a fost transmis prin diferite căi, Răzvan Murgeanu a renunţat la funcţie. Astăzi vor avea loc alegeri, iar cel care are toate astrele de partea lui este Bogdan Cantaragiu, fostul lider PDL de Giurgiu, actual deputat. Trimis de doamna Udrea să candideze la Sectorul 1, Cantaragiu are un trecut controversat. El a fost implicat într-un scandal despre care Jurnalul Naţional a scris la vremea respectivă, pionul principal fiind deputatul PDL de Giurgiu, Dan Păsat. Acesta din urmă este cercetat penal de procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru mai multe fapte penale comise în perioada 2007-2010. Cercetările în acest caz au fost extinse asupra altor persoane printre care şi Cantaragiu Bogdan.

Din constatările procurorului a reieşit faptul că deputatul Dan Păsat se purta cu primarii de comună şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale ca un veritabil vătaf, obligându-i să atribuie firmei la care era asociat diverse lucrări din bani publici şi fonduri europene. În urma acestui scandal, Cantaragiu şi-a dat demisia de la organizaţia PDL Giurgiu şi a venit la Bucureşti, ajungând repede în graţiile Elenei Udrea. Dacă va fi ales, Bogdan Cantaragiu va fi automat şi candidatul partidului la alegerile locale pentru funcţia de primar al Sectorului 1.

O altă modificare va avea loc şi la Organizaţia PDL din Sectorul 5 unde favorit este deputatul Ştefan Pirpiliu, unul dintre băieţii deştepti al Bucureştiul care, prin firma familiei sale, mai exact a fratelui său, Delta ACM, a reuşit să pună mâna pe multe contracte de la administraţia locală, în special de la cea condusă de primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă. Ambiţiile Elenei Udrea nu se opresc aici, grupul consilierilor generali nu mai e condus de Ionuţ Popa ci de Horaţiu Ţica.

×
Subiecte în articol: observator