x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: "Litoralul arată ca un bazar"

Udrea: "Litoralul arată ca un bazar"

de Elena Stan    |    11 Mai 2010   •   00:00
Udrea: "Litoralul arată ca un bazar"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Deşi ocupă funcţia de ministru al Turismului de aproape un an şi jumătate, Elena Udrea şi-a dat seama acum că litoralul românesc arată ca un bazar. "Nu sunt mulţumită de cum arată litoralul. E ca un bazar", a spus Udrea.

Aceste declaraţii vin după ce, anul trecut, a alocat milioane de euro pentru promovarea mai multor zone turistice din ţară, printre care şi litoralul. Declaraţiile privind nemulţumirea ministrului Turismului vizavi de imaginea litoralului românesc dovedesc, încă o dată, că banii pentru promovare cheltuiţi anul trecut au fost aruncaţi pe fereastră.

Pentru a îmbunătăţi imaginea litoralului românesc, Udrea a demarat o campanie de demolare a construcţiilor ridicate ilegal pe plajă, care sunt mai multe decât şi-ar fi imaginat. Demolările construcţiilor neautorizate de pe litoral au început concomitent în Mamaia, Vama Veche, Costineşti şi au continuat în Neptun, Olimp şi Eforie.

Udrea a declarat, la începutul lunii mai, că doreşte ca pe locurile eliberate după demolare să rămână plajă, iar pe zona de faleză vor fi amenajate, într-un plan de dezvoltare urbanistică, spaţii comerciale. "În acelaşi timp, investim în infrastructura de pe litoral. Sper ca măcar de anul viitor acesta să arate altfel", a afirmat Udrea.

Măsurile drastice luate de Executiv au determinat-o pe Udrea să reducă cheltuielile instituţiei pe care o conduce cu circa 37%. "Începând cu 1 iunie vom reduce cheltuielile în minister, astfel încât, până la sfârşitul anului, să fie mai mici cu 37%. Vom vorbi mai puţin la telefon, ne vom plimba mai puţin. Am decis să facem aceste reduceri din solidaritate cu contribuabilii, afectaţi de criză", a spus Udrea. Astfel, va fi redus cu 56% consumul de carburanţi, cu 49% cheltuielile cu piese de schimb şi cu 55% cheltuielile cu telefoanele.

De asemenea, vor fi diminuate cu 46% cheltuielile pentru deplasări, cu 70% cele pentru obiectele pentru inventar şi cu 40% costurile pentru chirii. Udrea va reduce cu 73% cheltuielile pentru reparaţii curente şi cu 57% alte cheltuieli pentru bunuri şi servicii.

O altă măsură luată de Elena Udrea constă în renunţarea la investiţiile în cămine culturale şi bazine de înot. "Am renunţat în acest an la construirea de bazine de înot, patinoare sau cămine culturale, deoarece aceste investiţii nu foloseau nimănui în momente de criză. Este puţin probabil ca un bazin de înot într-o comună să fie atât de necesar într-un an de criză", a spus Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: observator turism litoral Elena Udrea