x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE ne amendează din cauza lui Udrea şi Videanu

UE ne amendează din cauza lui Udrea şi Videanu

de Daniela Ivan    |    28 Aug 2012   •   20:46

Comisia Europeana a deschis un dosar de infringement impotriva Romaniei in urma unei afaceri imobiliare in care s-au sesizat ilegalitati tolerate de autoritati.

In centrul scandalului se afla proiectul Greenfield, din zona Baneasa, care apartine firmei Impact SA, potrivit emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, care citeaza adevarul.ro.
Sesizarea privind ilegalitatile comise a fost facuta de bucuresteanul Florian Ionita, proprietar de teren in aceeasi zona, dupa ce s-a trezit ca nu mai poate construi nimic, deoarece lotul sau figura in acte ca fiind 'padure", intr-un PUZ al firmei Impact SA.

Omul a descoperit ca avizul de urbanism pentru acest cartier a fost dat ilegal de Adriean Videanu, pe vremea cand era primar general al Capitalei. Firma Impact SA primea in 2007 avizul de urbanism pentru dezvoltarea cartierului Greenfield din Baneasa.

Pentru caile de acces in cartier, Impact SA avea nevoie de un drum forestier de aproximativ 1,3 kilometri. Drumul apartine Regiei Nationale a Padurilor, iar pentru a deveni cale de acces a cartierului au fost masluite documente si s-au folosit relatii la nivel inalt. La un an dupa aceasta decizie, firma Titan Mar, controlata de acelasi Adriean Videanu, a primit un contract de la firma Impact. Sediul Construdava Impact a fost "imbracat" in marmura, valoarea contractului fiind de peste 400.000 de lei, potrivit sursei citate. Proiectul Greenfield al firmei Impact SA a obtinut in 2008 aviz si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), insa proprietarul a facut o plangere la MDRT. Desi Corpul de Control al ministerului a constatat ilegalitatile ce au stat la baza avizului si a celorlalte aprobari pentru proiectul Greenfield, Elena Udrea nu a luat nici o masura.

Acum Romania risca sa plateasca bani grei daca procedura de infrigment se va finaliza in devavoarea statului roman.

×