x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 utilizari ale uleiului de masline la care nu te-ai fi gandit

10 utilizari ale uleiului de masline la care nu te-ai fi gandit

20 Iul 2013   •   22:04
10 utilizari ale uleiului de masline la care nu te-ai fi gandit
Sursa foto: sursa foto: sfatulparintilor.ro

Cand eram noi copii si gramul de ulei, de oricare, valora greutatea lui in aur si tot nu-l gaseai „la liber”, uleiul de masline era o substanta la fel de fantastica precum lacrimile de inorog: auzisesi de el, visai la el, dar nu credeai ca ai sa te afli printre norocosii care o sa-l si vada/guste vreodata. Acum il avem si in fiecare zi savantii mai descopera un nou motiv pentru care e cu adevarat valoros. Potrivit medicilor, uleiul are un continut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, acizi grasi nesaturati in proportie de 85 la suta.

Desi este ceva mai scump decat uleiul de floarea soarelui, merita. Nu e o cheltuiala, ci o investitie in sanatatea ta. Singurul „loc” unde stiu ca e interzis uleiul de masline, este in dietele in care nu e permisa nicio forma de grasime. Iata doar cateva motive pentru care nu trebuie sa ne lipseasca din casa uleiul de masline.
Stiati ca …
… masand de 2-3 ori pe zi gingiile cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei?
… o lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei?
… o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea previne constipaţia?
… uleiul de masline reface tenul deshidratat? În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Uleiul înmoaie pielea, o curata, hidratează si regenerează.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: ulei ulei de masline