x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ulm Spineanu - Decesul, sub lupa procurorilor

Ulm Spineanu - Decesul, sub lupa procurorilor

de Violeta Fotache    |    28 Apr 2006   •   00:00
Ulm Spineanu - Decesul, sub lupa procurorilor

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au declansat ieri o ancheta pentru a deslusi imprejurarile in care, in timpul audierii sale ca martor, a survenit moartea lui Ulm Spineanu.

Ieri-dimineata, magistratii au fost sesizati de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) pentru a face cercetari, dupa ce medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti au catalogat stopul cardiorespirator al lui Ulm Spineanu ca fiind "moarte suspecta". Cadavrul a fost transportat la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Capitala, unde a fost efectuata necropsia.

MARTOR LA CE? Ex-ministrul taranist Ulm Spi-neanu, devenit membru PC, a murit fara a mai putea oferi lamuriri politistilor de la DCP. El fusese chemat ca martor in calitatea lui de vicepresedinte al Grupului Financiar Muntenia. Dosarul avea ca obiect infractiuni de inselaciune si falsuri ce ar fi fost comise de Valentin Georgescu "si altii" si care ar fi dus la crearea unui prejudiciu de aproape 20 de miliarde de lei vechi. Surse judiciare ne-au precizat ca in cauza ar fi implicata conducerea Societatii de Administrare a Investitiilor (SAI) Muntenia Invest, care administreaza investitiile SIF Muntenia. In urma unui control al Garzii Financiare la SAI Muntenia Invest s-au constatat inregistrari in contabilitate a unor documente false, in baza carora s-au incasat sume importante de bani.

Ancheta l-a indicat ca principal vinovat pe presedintele Consiliului de Administratie al SAI Muntenia Invest, Horia Teodor Mihaescu, care de altfel a fost trimis in judecata pentru inselaciune si fals material in inscrisuri sub semnatura privata. In perioada 2001-2004, Societatea de Administrare a Investitiilor Muntenia Invest a incheiat 24 de contracte de prestari servicii cu societatile comerciale AVEX International SRL, SC Arimex Impex SRL si SC C&C Computers SRL. Contractele au fost semnate din partea SAI Muntenia Invest de Horia Teodor Mihaescu, in calitate de presedinte si director general, obiectul fiind "acordarea de asistenta de specialitate in vederea determinarii solutiilor optime de reconfigurare a retelei de calculatoare si de securizare a transferului de date si informatii de la sediul social al beneficiarului".

×
Subiecte în articol: observator muntenia muntenia invest