x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele imagini din Colectiv, inainte de tragedie

Ultimele imagini din Colectiv, inainte de tragedie

de Antena 3    |    30 Oct 2016   •   15:30
Ultimele imagini din Colectiv, inainte de tragedie

În clubul Colectiv din Bucureşti, în urmă cu un an, s-a produs cea mai cumplită tragedie din istoria contemporană a țării.

Artificiile aprinse în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity au declanşat un incendiu nimicitor. 

În doar 61 de secunde, focul a adus iadul pe Pământ. Timp de cinci luni, s-a murit încontinuu. Au pierit în foc sau în spitale, omorâţi de infecţii şi neputinţa sistemului, artişti, arhitecţi, fotografi, jurnalişti, olimpici. In total, 64 de suflete.

La un an de la Colectiv, nu numai că nu s-a găsit niciun vinovat, dar nu s-a început judecata în niciunul din cele patru dosare deschise în urma tragediei. În dosarul principal, instrumentat de Parchetul General, cei trei patroni ai clubului Colectiv şi trei reprezentanţi ai firmei pirotehnice care a instalat artificiile sunt acuzaţi de ucidere din culpă pentru cele 64 de victime şi vătămare corporală în cazul a 20 de răniţi. 

Ultimele imagini înregistrate de la tragedia din clubul Colectiv au fost difuzate în exclusivitate la Antena 3, duminică, la un an de la incendiu.

Fotografiile au fost surprinse de Alex Chelba și au rămas pe aparatul de fotografiat al acestuia.

Alex Chelba, fotograf, a fost unul dintre cei care a ieșit pe picioarele lui din clubul Colectiv. Avea arsuri pe 30% din suprafața corpului, iar ulterior a murit.

Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional! VIDEO, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: colectiv tragedie imagini