x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimii 19 cai din Letea salvaţi de abator sunt readuşi în Deltă

Ultimii 19 cai din Letea salvaţi de abator sunt readuşi în Deltă

de Mediafax    |    07 Oct 2011   •   07:39
Ultimii 19 cai ramasi la ferma din Urleasca, judetul Braila, vor fi dusi in tarcul amenajat la Cardon, comuna CA Rosetti, animalele fiind salvate in luna mai de Vier Pfoten si Politie, cand erau transportate de la Letea catre abator.
Cei 17 cai adulti si doi manji se vor alatura celor 22 de cai salbatici (care au fost luati de la Letea pentru a fi sacrificati, dar opriti de ONG-uri si politie in luna mai - n.r.) transferati deja la Letea, la sfarsitul lunii august.
Vier Pfoten a obtinut, cu sprijinul localnicilor si al autoritatilor, toate pasapoartele cailor si documentele necesare transferului. In prezent, fundatia este in mod oficial proprietarul tuturor cailor salvati.
Vier Pfoten afirma ca a inceput inca de luna trecuta sa aduca provizii de hrana destinate tuturor cailor salbatici din Grindul Letea. Primul transport a cuprins 90 de tone de lucerna si va fi urmat de inca doua livrari, care vor ajuta animalele sa supravietuiasca in conditiile climatice aspre din timpul iernii, fara a afecta ecosistemul padurii protejate.

×
Subiecte în articol: vier pfoten cai letea