x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie

Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie

de Petru Zoltan    |    29 Noi 2011   •   21:00
Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie

Ministrul de Interne, Traian Igas tine cu dintii sa schimbe istoria romanilor. La Arad, trupele MAI ale lui Igas au fost puse sa sarbatoreasca in avans Ziua Nationala a Romaniei, adica pe 30 noiembrie. Tot acest aranjament a fost organizat de Primaria Aradului, condusa de Gheorghe Falca, pentru ca ministrul sa nu ramana dator in primul rand aradenilor, apoi pentru ca acesta sa poata fi prezent maine la festivitatile de la Alba Iulia, alaturi de intreg staff-ul pedelist. Culmea, ostasii lui Igas vor defila de la ora 19:30, pe intuneric. Generalul in rezerva Mihai Popescu, fost sef al Statului Major, sustine ca acest eveniment este o blasfemie pentru ca Ziua Nationala este unica: “Aceasta zi fost castigata prin sangele ostasilor romani. Sa ii pui sa defileze de ora 19:30 este o ilegalitate.

Nu poti sa ii pui sa defileze noaptea. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata. Poate primarul Aradului impreuna cu ministrul de Interne introduc o alta pagina de istorie in Romania. Acestea sunt niste abuzuri care nu s-au mai pomenit'. Totul a pornit de la un comunicat de presa al Ministrului de Interne care a anuntat sec: “Ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, participa astazi, 30 noiembrie a.c., in municipiul Arad, la festivitatile prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie.

Cu acest prilej, Traian Igas va fi prezent, incepand cu ora 19.30, la defilarea ce va avea loc pe platoul Palatului Administrativ din municipiul Arad. La defilare vor participa aproximativ 400 de angajati ai structurilor teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor din judetul Arad - respectiv Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera - care vor prezenta autovehiculele si tehnica din dotare'. Totul pentru ca Traian Igas sa fie maine prezent la Alba Iulia.

×