x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul drum pentru victime

Ultimul drum pentru victime

17 Apr 2004   •   00:00

Sotii Constantin si Dumitra Gheorghe, ucisi cu bestialitate la inceputul acestei saptamani, in locuinta lor din comuna ilfoveaza Corbeanca, au fost inmormantati ieri la cimitirul din satul Petresti. Mormintele se afla la mai putin de 100 de metri de casa in care victimele si-au gasit sfarsitul.

La patru zile de la oribila crima, politistii cauta inca ucigasii. Ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si de Serviciul Omoruri din IJP Ilfov. Pana in prezent, cercul suspectilor a ajuns la zece persoane. De la locul asasinatului au fost ridicate 25 de amprente.

„Legea e prea blanda"

Aproximativ 100 de persoane i-au condus ieri pe ultimul drum pe Constantin (77 de ani) si Dumitra (89 de ani). Vecini, rude, cunoscuti, toata lumea prezenta la funeralii comenta modul in care acestia au fost ucisi si spuneau ca „legea e prea blanda" pentru astfel de oameni. Politia a fost si ea prezenta la ceremonie, filmand inmormantarea si pe cei de fata. Nepotii Dumitrei plangeau, intreband-o pe moarta: „Unde te duci, mamaie?".

Victimele mai purtau inca urmele cruntelor lovituri in urma carora si-au pierdut viata. „Erau vineti, aveau fetele umflate", spun martorii.

Ancheta continua

Sotii Gheorghe au fost gasiti in dimineata zilei de 13 aprilie, morti in locuinta lor din satul Petresti. Anchetatorii au stabilit ca, in casa, au intrat cativa indivizi care i-au torturat pe batrani, pentru ca acestia nu vroiau sa spuna unde au pus banii. „Banii, adica o presupusa suma de 100.000 de dolari, proveniti din vanzarea unor terenuri. Cel putin asa se auzise prin partea locului. Cert este ca, din casa, au disparut vreo 18 milioane de lei", ne-au declarat surse din Parchetul TMB.


Eduard Pascu, Ion Alexandru

×
Subiecte în articol: observator