x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul zbor

Ultimul zbor

de Nicoleta Butnaru    |    Magda Colgiu    |    20 Oct 2007   •   00:00
Ultimul zbor
Sursa foto: Marius Nemes/

Două persoane au murit după ce elicopterul cu care călătoreau ieri spre staţiunea Mamaia (judeţul Constanţa) s-a prăbuşit in localitatea Berteşti, din judeţul Ialomiţa.

Elicopter prăbuşit - Tragedie aeriană pe malul Dunării

Două persoane au murit după ce elicopterul cu care călătoreau ieri spre staţiunea Mamaia (judeţul Constanţa) s-a prăbuşit in localitatea Berteşti, din judeţul Ialomiţa.

Â

Aparatul de zbor aparţine firmei Tichet Plus Services, emitent naţional de tichete de masă şi tichete de cadou. După prăbuşire, elicopterul a luat foc, fiind distrus in proporţie de 95%. Cele două victime sunt pilotul Costică Ardeleanu, care avea in jur de 53 de ani şi peste 7.000 de ore de zbor, şi Paulian Onica, care avea 36 de ani, un reprezentant al proprietarului elicopterului. Potrivit lui Christian Becker, patronul companiei Becker Aviation Trans, care asigură service-ul şi oferă echipaj, elicopterul Robinson, cu patru locuri, a decolat de la baza companiei din Moara Vlăsiei şi trebuia să ajungă pe litoral, la Mamaia.

Ieri, la locul tragediei se aflau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, procurori din cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, echipe din Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi din Inspectoratul General al Poliţiei Romăne pentru cercetări. De asemenea, Autoritatea Aeronautică Romănă a trimis la locul accidentului un pilot şi un mecanic specialist in motoare pentru a investiga epava aeronavei.

Ipoteze. Primele informaţii furnizate de comisia de anchetă arată că elicopterul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. In condiţiile in care era ceaţă, elicopterul a zburat la joasă altitudine, lovindu-se de copaci. Aparatul a căzut intre digul de protecţie şi malul stăng al Dunării.

Potrivit prefectului de Ialomiţa, Stelian Caramitru, lăngă resturile aparatului de zbor a fost găsită o servietă in care se aflau documente de firmă şi o sumă de bani, dar nu semnificativă.

Anchete. Ministerul Transporturilor va deschide o anchetă, urmănd ca in căteva zile să fie finalizat un raport preliminar, a declarat pentru NewsIn şeful Direcţiei de Aviaţie din minister, Cătălin Radu. Christian Becker, patronul companiei Becker Aviation Trans, firmă de la care fusese achiziţionat aparatul de zbor in urmă cu un an, a declarat că: "Vom deschide şi noi o anchetă pentru a afla ce s-a intămplat, mai ales că starea tehnică a avionului era bună".

magdalena.colgiu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator