x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Umbrărescu câştigă un nou contract cu statul

Umbrărescu câştigă un nou contract cu statul

de Iulia Barbu    |    30 Aug 2011   •   21:00

CNADNR prin Directia de Drumuri Bucuresti a semnat ieri contractul de executie si proiectare pentru DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia. Castigatorul licitatiei deschise a fost declarata asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Consitrans SRL – SC Iptana SA. Va­loarea contractului este de 138 de milioane de lei, fara TVA. Finantarea este asigurata prin fonduri de la bugetul de stat. Proiec­ta­rea celor aproape 100 de kilometri de drum national va dura doua luni, executia zece luni, iar perioada de garantie va fi de zece ani.

Spedition UMB si Tehnostrade, in asociere cu firma Carena SpA Impresa di Costruzioni, au castigat in luna aprilie lotul 1 din tronsonul Timisoara – Lugoj. Spedition UMB si Tehnostrade sunt detinute de Dorinel Umbrarescu, unul dintre oamenii de afaceri supranumiti si 'regii asfaltului'. Spedition UMB realizeaza si ultima portiune, in jur de 12 kilometri, din tronsonul Autostrazii Bucuresti – Ploiesti. Termenul de finalizare a intregii lucrari este luna decembrie a acestui an. In acest moment sunt probleme foarte mari la podul de la Barca­nesti, care ar putea sa nu fie finalizat in acest an. Acolo, constructia se agata de un zid improvizat de constructor. Oamenii refuza sa isi paraseasca gospodariile din calea excavatoarelor, pe motiv ca au primit prea putini bani de la stat.

De curand, UMB a mai castigat o serie de lucrari in cadrul programelor derulate de Ministerul Dezvoltarii. Astfel ca, in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii privind construirea si reabilitarea a '10.000 km de drumuri judetene si de interes local', asocierea SC Tehnostrade SRL/SC Spedition UMB a castigat doua lucrari. Potrivit Ministerului Dezvoltarii, pachetul de lucrari afe­rente judetelor Suceava si Botosani a fost atribuit astfel asocierii SC Tehnostrade SRL/SC Spedition UMB la pretul de 551.988.671 lei, fara TVA.

×
Subiecte în articol: observator