x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un alt detinut ameninta cu incendierea

Un alt detinut ameninta cu incendierea

06 Noi 2004   •   00:00

Situatie tensionata, din nou, la Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova. Mama unui detinut, Ionut Parva, sustine ca fiul sau i-a spus ca se va sinucide, prin incendiere, si isi va omori si cei opt colegi de celula, pe motiv ca nu mai suporta bataile acestora din urma.

CRISTIAN VASILCOIU

Femeia, Aurica Parva, din localitatea Teslui, mai spune ca este disperata si ca nu stie ce sa faca pentru a preveni aceasta eventuala tragedie si pentru a-si scapa fiul de cosmarul batailor. "Le-am spus gardienilor, am informat conducerea penitenciarului, dar nu au luat nici o masura. Nici macar nu l-au mutat in alta celula. Baiatul mi-a aratat corpul plin de vanatai si mi-a spus cum il iau toti la bataie, noaptea, in timp ce doarme. A zis ca toti opt il bat si ca el nu mai suporta si o sa le dea foc", continua, disperata, Aurica Parva.

OFICIAL. Comandantul PMT Craiova, lt. col. Viorel Najap, a declarat, pe de alta parte, ca spusele femeii nu se confirma si ca fiul sau nu prezinta urme de violenta pe corp. In acelasi timp, ofiterul, recent numit in fruntea PMT Craiova, a interzis insa ziaristilor sa discute cu detinutul respectiv sau sa-l vada, pe motiv ca "nu sunteti organe de ancheta!"

REMEMBER. Reamintim ca trei detinuti si-au pierdut viata, iar alti doi au fost grav raniti, acum cateva saptamani, dupa ce au incendiat celula in care se aflau, in semn de protest fata de "tratamentul" aplicat de gardieni. Conducerea PMT Craiova a fost destituita atunci.

×
Subiecte în articol: observator