x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul care a încercat să îl dezgroape pe Arsenie Boca, reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul care a încercat să îl dezgroape pe Arsenie Boca, reţinut pentru 24 de ore

13 Iun 2015   •   19:46
Bărbatul care a încercat să îl dezgroape pe Arsenie Boca, reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: antena3.ro
UPDATE - Bărbatul care a fost prins în timp ce profana mormântul lui Arsenie Boca a fost reţinut pentru 24 de ore. El are dosar penal pentru profanare de morminte şi riscă până la doi ani de închisoare pentru fapta sa.

Știrea inițială - Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un bărbat de 45 de ani, din judeţul Maramureş, acesta fiind reţinut de poliţiştii din oraşul Haţeg.

Citește și Mormântul părintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o construcţie din lemn 

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că dorea să vadă dacă trupul părintelui e intact. În acest sens, el a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe o lungime de 2,4 metri şi pe o lăţime de un metru, la mormântul părintelui Arsenie, suspectul fiind surprins asupra faptei de personalul de la Mănăstirea Prislop, care a şi sesizat poliţia.

"Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, pe suprafaţa mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm şi o adâncime de 50 de cm. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş', a informat, sâmbătă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta, bărbatul riscând doi ani de închisoare. 

Părintele Arsenie Boca este considerat ca sfântul necanonizat al Ardealului, iar la mormântul acestuia de la Mănăstirea Prislop vin zilnic mii de pelerini. În zilele sfârşitului de săptămână, numărul celor care se roagă la mormânt ajunge şi la 30.000 de persoane. 

Sursa - Agerpres.ro



×