x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bărbat s-a sinucis, după ce s-a spovedit. Preotul a păstrat secretul și l-a lăsat să-și pună capăt zilelor

Un bărbat s-a sinucis, după ce s-a spovedit. Preotul a păstrat secretul și l-a lăsat să-și pună capăt zilelor

22 Noi 2017   •   17:28
Un bărbat s-a sinucis, după ce s-a spovedit. Preotul a păstrat secretul și l-a lăsat să-și pună capăt zilelor

Un preot belgian a fost trimis miercuri în fața unui tribunal corecțional pentru că nu i-a alertat pe apropiații unui bărbat care i-a mărturisit că vrea să se sinucidă și care, în cele din urmă, a trecut la fapte, relatează Agerpres.

Faptele datează din 2015, când un locuitor din Damme, din apropiere de Bruges, care suferea de depresie, a decis să i se confeseze la telefon părintelui Alexander Stroobandt asupra faptului că vrea să-și pună capăt zilelor.

Preot al unui azil, prelatul era cunoscut în regiune pentru faptul că era un ascultător atent al suferințelor celorlalți, potrivit cotidianului belgian La Libre Belgique.

Lui i se reproșează acum faptul că „s-a abținut în mod condamnabil” să le aducă la cunoștință informația apropiaților, ceea ce îi va aduce în viitor o convocare în fața unui tribunal corecțional, a decis miercuri camera de consiliu din Bruges.

El riscă acum un an de închisoare și o amendă de 3.000 de euro.

După lunga sa conversație telefonică cu preotul, bărbatul de circa 50 de ani, depresiv, a continuat să schimbe cu preotul o serie de SMS-uri, descoperite post-mortem în memoria telefonului său mobil. Bărbatul s-a sinucis la sfârșitul anului 2015.

Văduva sa a decis să depună plângere, apreciind că nu se putea ca preotul să nu fi aflat despre intențiile bărbatului în timpul discuțiilor lor.

La rândul său, preotul invocă secretul confesiunii.

„Atunci când am luat contact cu el, el s-a refugiat în spatele secretului confesiunii și mi-a spus că a făcut tot pentru a-l convinge pe soțul meu să nu se sinucidă”, a declarat văduva pentru La Libre Belgique.

Dar, a adăugat ea, „secretul confesiunii este atât de sacrosant încât putem pune un om în pericol? Nu concep lucrurile în acest mod”.

Sursa: Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: preot