x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cetăţean maghiar, rănit de un urs, în Harghita

Un cetăţean maghiar, rănit de un urs, în Harghita

07 Ian 2019   •   12:44
Un cetăţean maghiar, rănit de un urs, în Harghita

Un cetăţean din Ungaria a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare autorizată de mistreţi, a precizat,  purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip. 
"Vorbim despre un grup de zece cetăţeni din Ungaria aflaţi la o partidă de vânătoare autorizată la mistreţi, în zona Şimoneşti, iar, la un moment dat, un urs a atacat vânătorii, l-a prins pe unul dintre aceştia şi i-a cauzat leziuni muşcate. Ceilalţi vânători au tras mai multe focuri de armă în aer, iar ursul s-a speriat şi a fugit, fără să fi fost rănit", a declarat, luni, Gheorghe Filip. 
Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde a fost internat la secţia de ortopedie. 
Potrivit managerului Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, pacientul de 54 de ani a suferit o plagă muşcată şi zdrobită la braţul şi umărul stâng, precum şi leziuni în zona toracelui. Întrucât prezenta o fractură la umăr, s-a intervenit ortopedic şi, după ce i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate, bărbatul a fost externat în cursul zilei. 
Este primul atac de acest gen înregistrat în Harghita în noul an. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: maghiar atacat de urs Harghita