x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un convoi de barje, prins în gheţuri pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Un convoi de barje, prins în gheţuri pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

01 Feb 2012   •   06:30
Un convoi de barje, prins în gheţuri pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Un convoi de barje fara incarcatura a ramas captiv in gheturi pe Canalul Dunare-Marea Neagra, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce legaturile dintre doua barje s-au desfacut la scurt timp dupa ce a trecut de Ecluza Cernavoda.

Potrivit directorului general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CN ACN), Valentin Zeicu, incidentul s-a petrecut dupa ce legaturile dintre doua barje, din totalul de sase cate alcatuiesc convoiul condus de impingatorul Sidex 6, s-au desfacut si intregul ansamblu s-a desfacut in evantai la prima curba de pe canal, la aproximativ cinci kilometri dupa ce a trecut de Ecluza Cernavoda.

"Se mai intampla astfel de evenimente iarna. Dupa incident convoiul a trebuit sa ramana in zona pentru a-si recupera barjele desfacute si astfel senalul a inghetat, convoiul respectiv avand unitatile de transport goale. Astazi urmeaza sa vina de la Galati pe canal alte doua convoaie cu cate patru barje fiecare si astfel vom reusi sa redeschidem senalul, urmand ca ulterior toate cele trei convoaie de barje sa vina in Portul Constanta la incarcare. Dupa-amiaza un convoi cu minereuri va pleca spre Galati si astfel senalul va fi pastrat operational", a declarat Zeicu, potrivit Agerpres.

Apa Canalului Dunare-Marea Neagra a inceput sa inghete in urma cu 48 de ore iar in prezent gheata are grosimea de 10 centimetri.

×