x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un deces de COVID-19, anunțat cu 4 zile mai târziu, deoarece raportul nu a fost luat din fax!

Un deces de COVID-19, anunțat cu 4 zile mai târziu, deoarece raportul nu a fost luat din fax!

31 Mar 2020   •   23:09
Un deces de COVID-19, anunțat cu 4 zile mai târziu, deoarece raportul nu a fost luat din fax!

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul numărul 79 de COVID-19 cu o întârziere de câteva zile, motivul fiind acela că, din cauza „procesului de mutare a sediului DSP”, au fost „deficienţe tehnice”. De fapt, faxul a fost trecut cu vederea şi nu a fost luat din aparat.

Decesul a fost raportat cu câteva zile mai târziu, deoarece Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a avut deficienţe tehnice.

Este vorba despre decesul unei paciente din Bucureşti, de 84 de ani, care a venit la camera de gardă a Spitalului Universitar din Bucureşti pe data de 26 martie, iar rezultatul pozitiv la coronavirus a venit o zi mai târziu. Tot atunci a şi murit. Raportarea cu privire la deces a fost făcută marți.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, au precizat la momentul anunţului autorităţile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus