x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un elev de 17 ani şi-a înjunghiat în zona inimii un coleg de liceu

Un elev de 17 ani şi-a înjunghiat în zona inimii un coleg de liceu

de Paul Ciurari    |    26 Iun 2012   •   21:00
Un elev de 17 ani şi-a înjunghiat în zona inimii un coleg de liceu

Un absolvent si un elev de la liceul "Tomsa Voda' din Solca s-au luat la bataie chiar in fata scolii. Conflictul a degenerat si s-a ajuns la tentativa de omor, dupa ce unul dintre ei a scos un cutit si l-a injunghiat pe celalalt. Totul s-a petrecut sub ochii a doi dascali care au incercat pana in ultima clipa sa-i desparta.

Marti dimineata in jurul orei 11:00, Dumitru Coturbas, in varsta de 19 ani, din orasul Solca, a iesit de la proba orala de limba engleza de la BAC si s-a dus pana la un alt corp de cladire a scolii, pentru a se intalni cu un minor de 17 ani care era la ore. Se certasera cu acesta in urma cu cateva zile, iar tanarul absolvent vroia acum sa-i ceara socoteala. S-au luat la bataie, iar un profesor care se afla la un bancomat din zona a intervenit sa-i desparta. Intre timp a fost chemat si profesorul de practica a minorului de 17 ani. Ambii dascali au incercat sa-i calmeze si nu au vazut cutitul decat prea tarziu. Incercau sa-l indeparteze pe proaspatul absolvent, cand adolescentul a sarit din spatele profesorilor si l-a injunghiat pe tanarul de 19 ani in spate si in piciorul stang.

"M-au chemat elevii si mi-au spus ca cineva se bate afara. Am iesit si i-am vazut cum se imbranceau. Nu stiam ca aveau cutit, iar profesorul de sport Cretuleac, era deja acolo si incerca sa-i desparta, dar ei tot sareau. La un moment dat unul a dat cu picioarele in celalalt, iar noi crezandu-l mai agresiv, incercam sa-l indepartam. Celalalt pe la spatele meu s-o repezit la el si am avut impresia ca l-au lovit cu pumnii, dar cand s-o indepartat am vazut lama unui cutit plina de sange", isi aminteste Mihai Grosaru, profesorul de practica a minorului de 17 ani.

Vazandu-l plin de sange, profesorii au sunat imediat la ambulanta. Intamplator si mama acestuia se afla prin zona, mergand cu copilul ei cu ambulanta la Spitalul Radauti, unde Dumitru Coturbas a fost operat de urgenta. Are un plaman perforat, lama cutitului trecand foarte aproape de inima. Acum acesta se afla in afara oricarui pericol insa va petrece urmatoarele doua saptamani in spital. Tot aici va sustine si ultimele 3 probe ale examenelor de bacalaureat. De pe patul de spital tanarul isi da acum seama cat de aproape a trecut de moarte. "De Sanziene eu stateam cu baietii si o venit si mi-o dat un cap in gura. Ieri (n.a. marti 26 iunie a.c.) eu i-am dat un pumn in piept dupa care m-am intors sa plec acasa si dupa aceea el m-o taiat cu cutitul in spate si in picior. M-a lovit de doua ori...o trecut pe langa profesori...cu profesorii cum o fost...", isi aminteste Dumitru Cotrubas.

Imediat dupa agresiune, minorul a fost luat de haina de catre unul dintre dascali care a vrut sa-l duca la sediul politiei, situat la nici 100 de metri de locul de unde s-a petrecut totul. Numai ca acesta a reusit sa se smunceasca si sa fuga. A fost prins mai tarziu la Spitalul din Radauti unde adolescentul a mers sa ceara ingrijiri medicale pentru o rana la cap.

"Concluziile preliminarii ale examinarii medico-legale atesta primejdia directa si imediata asupra vietii victimei', se arata intr-un comunicat remis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Suceava, precizandu-se ca cercetarile au fost preluate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava pentru comiterea tentativei la infractiunea de omor calificat.

Adolescentul in varsta de 17 ani a fost retinut si a fost prezentat in fata magistratilor care au decis ca acesta sa ramana in arest preventiv pentru 19 zile. Daca va fi gasit vinovat acesta risca pana la 12 ani de inchisoare.

×